Op zoek naar een verrassend lekkere koolhydraatarme soep? Maak dan dit makkelijk soep recept zodat je lekker zal genieten van een goei kom warme, vullende soep.
Blijkt dat Pascale Naessens – de koningin van lekkere, koolhydraatarme kookboeken – per persoon nog 20 gram cashewnoten toevoegt: zeker lekker, maar hoeveboter is goedkoper, hoef je niet fijn te vermalen en bloemkool maakt de soep echt romig genoeg zonder room.
7 tips hoe lekkere, koolhydraatarme bloemkoolsoep nog lekkerder maken

Bloemkool heeft – niet zoals haar broertje broccoli – net iets te weinig smaak om gewoon met water te pureren tot smaakvolle soep. Je kan echter naar hartelust variëren in hoe je een bloemkoolsoep snel meer smaak geeft. Uiteraard is het bruinen van je (soep)groenten je eerste keuze om meer smaak toe te voegen zonder extra ingredienten, zoniet:
- makkelijkst zoals in het recept hieronder: kippenbouillon in plaats van water gebruiken
- water met extra kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn en een snuifje fijngemalen gedroogde rode peper
- een stuk gerookt spek uit de charcuterieafdeling in stukjes snijden en mee laten bakken met de prei en bloemkool
Zeer makkelijk broccolisoep recept met als “geheim” ingredient: geroosterde knoflook… Lekker!!! in plaats van verse look te gebruiken, gebruik je geroosterde look: de look laat je makkelijk in aluminiumfolie roosteren wanneer je je oven hebt aanstaan om iets anders te bakken (dus energievriendelijk en je kan de geroosterde knoflook makkelijk 1 week bewaren in je ijskast)
- om de soep een extra frisse smaak te geven, kan je er vers geperst citroensap doorroeren
- wil je de soep nog romiger maken zonder room toe te voegen, roer dan een eierdooier los in je soepkom en giet er al roerend de hete soep over
- uiteraard wie echte room in een roomsoep wil proeven, die serveert er een lepel crème fraîche bij. Crème fraîche in plaats van gewone room zodat je ook nog een extra tikkeltje zuur in de soep brengt.
Smakelijk!

3 groenten en voilà: Romige Koolhydraatarme Soep zonder room
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 2 knoflookteentjes
- 2 theelepels olie
- 2 theelepels hoeveboter
- 2 preistengels 50 gram
- 1 liter kippenbouillon
- rotszout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Snijd de prei en de bloemkool in stukjes.
- Verwarm de olie en de hoeveboter in een pot met dikke bodem en bruin er over een middelhoog vuur de prei en de bloemkool in aan (een 7 tal minuten). Blijf bij de pot, roer zo nu en dan om en zorg dat niets aanbrandt. Voeg indien nodig meer hoveboter toe.
- Snijd de knoflookteentjes fijn en voeg bij de gebruinde groenten: laat nog 1 minuut mee stoven op een lager vuur tot de aroma's van de knoflook goed vrijkomen.
- Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn (niet langer dan 10 minuten).
- Pureer je koolhydraatarme bloemkoolsoep met een staafmixer en breng verder op smaak met rotszout en zwarte peper.
Een reactie achterlaten