Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Witloofsoep Piet

March 15, 2016 door Ons Kookboek

Wist je dat je met witloof ook een lekkere soep kon maken? Ga aan de slag met dit makkelijk witloofsoep van Piet Huysentruyt zodat je het zelf kan proeven.

Om de bittere smaak wat de "neutraliseren" voegen mensen dikwijls suiker toe. Een gezonder en meer smaakvol alternatief is een appel toe te voegen.

Wil je een dikkere soep, voeg dan meer aardappel toe of maak er een feestelijke witloofroomsoep van. Weet dat Piet een trombose heeft gehad, dus geniet, maar geniet met mate als je roomsoepen gaat eten.

Klaar in 1 uur, 4.5 sterren recept gebaseerd op
2 recensies
.

Ingrediënten

  • anderhalve kilo witloof
  • anderhalve liter water
  • 1 biologisch groentebouillonblokje (of vervang de anderhalve liter water met anderhalve liter zelf getrokken groentebouillon)
  • anderhalve witte stelen van prei
  • 1 kleine aardappel
  • 1 ui
  • een halve appel of een hele appel, geschild
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • room, yoghurt of platte kaas indien gewenst

Witloofsoep maken

Witloofsoep Piet

  1. Aardappel en ui fijnsnijden.
  2. Klontje boter smelten in een soeppot op een laag vuur.
  3. De stukjes aardappel en ui aanstoven in de boter voor een 3tal minuten.
  4. Ondertussen het witloof in de lengte halveren en de voet schuin wegsnijden en weggooien als je niet echt houd van de bittere smaak van witloof.
  5. Hak het witloof zeer fijn en doe bij in de soeppot.
  6. Hak de helft van de prei fijn en voeg bij de soeppot.
  7. Snijd de appel in fijne stukjes en voeg eveneens toe aan de soeppot.
  8. Indien je niet houd van de bittere smaak van witloof, laat je het witloof niet te lang stoven. Doe er het bouillonblokje bij, het water en wat peper en zout (of meer bouillonblokjes en minder zout). Breng alles aan de kook.
  9. Hak de rest van de prei fijn.
  10. Zet het vuur lager en laat zonder deksel sudderen voor een half uur.
  11. Pureer de soep met een staafmixer en garneer met de rest van de prei.

Witloofroomsoep maken

Voor witloofroomsoep klopt Piet slagroom (room van 40% vet) met een staafmixer en voegt er dan graanmosterd aan toe.

Garneer dan de soep met fijngehakt bieslook of fijngehakte kervel, in reepjes gesneden Gandaham en een dot van mosterdroom middenin het bord. Bestrooi de buitenkant van het bord met honing-mosterdkruiden of met kerriepoeder.

Sneller en makkelijker is gewoon wat room door de witloofsoep te roeren en te garneren met een takje vers groen.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. bauduin mia says

    January 24, 2016 at 8:21 pm

    hallo ik had witloofsoep gemaakt maar heb ze door de wc gegooid die was zo bitter echt niet te eten dat doe ik toch fout !!!!! HELP..

    Reply
    • Ons Kookboek says

      January 29, 2016 at 4:41 pm

      Hoi Mia,

      Witloofsoep is altijd bitter hoor, tenzij je de bittere smaak verstopt onder flink wat zoet of de bitter smaak verzwakt door minder witloof in de soep of door een minder bittere soort te gebruiken.

      Hopelijk brengt dat wat oplossing Mia?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer