3x Garnalensoep: Klassiek, Thais of witloofsoep met garnalen
3x geweldig garnalensoep. Kies je voor feestelijke Garnalenroomsoep: dé klassieker? Of maak je de Thaise TomYam Topper in 30 min? Of Witloofsoep met Garnalen...
Onskookboek.be » Soep » 3x Garnalensoep: Klassiek, Thais of witloofsoep met garnalen
Zin in 'n lekker smeuïg, romig garnalensoepje? Ga aan de slag met dit makkelijke recept, zodat je de zee in je bord op tafel zal proeven. Feestelijk genieten...
indien gewensten ten zeerste aangeraden: 100 gram gepelde garnalen voor de garnering
Bereiding
Warm de olijfolie goed op in een ruime kookpan.
Stoof de garnalen in de hete olie aan tot ze mooi gekleurd zijn.
Ui, wortel en selder fijn snijden en bij de garnalen voegen. Kleur ze even aan.
Voeg er dan tijm, laurier, zout, knoflookteentje en de geplette peperkorrels aan toe en laat al deze ingrediënten gedurende vijf minuten stoven.
Dan is het de beurt aan de tomatenpuree. Roer deze flink door het mengsel en laat het geheel nog even kleuren.
Bestrooi het mengsel grondig met de bloem en roer door.
Flambeer met de cognac en blus met de witte wijn.
Laat de ingrediënten al roerende even opkoken en voeg er dan pas het water aan toe.
Dan mag de bereiding rustig gedurende een halfuurtje sudderen.
Roer regelmatig en schuim het vocht even regelmatig af.
Druk de bereiding na een half uur door een fijne zeef.
Serveer de garnalensoep indien gewenst met meer gepelde garnalen en een dot room over de soep gelepeld.
Tips en Weetjes
Wil je snel zelf een lekkere en gezonde soep koken zonder bouillonblokjes? Ga dan aan de slag met bovenstaand makkelijke garnalensoep recept. Je proeft de zee...Een ideale soep om te bewijzen dat je geen instant bouillonblokjes of anders smaakstoffen moet gebruiken.
Simpele Thaise Garnalensoep - je perfecte Snelste Soep!
https://www.onskookboek.be
Gegarandeerd je snelste Thaise garnalensoep, die je ooit zal maken. Klaar in 30 minuten. Lekker, smaakvol en niet pikant, tenzij je er pepertjes bij kookt...
1literkippenbouillonvermengd met gekneusde stengels citroengras en bergmarmotblaadjes en laoswortel indien voorhanden
16gamba's of tijgergarnalen
150gramfijngesneden champignons
2eetlepels sojasaus
het sap van 2 limoenen
1fijngesneden limoen
een mespuntje gember
stukjes koriandergroen
Bereiding
Verwarm de bouillon op een laag vuur en trek er indien gewenst nog 2 verse stengels cintroengras, 5 cm laoswortel, bergamot en gebakken koppen van garnalen in. Zeef uiteraard wanneer de smaken in de bouillon getrokken zijn.
Voeg de tijgergarnalen eraan toe en laat ze even stoven.
Voeg de stukjes champignon toe.
Breng je Vlaams-Thaise garnalensoep op smaak met limoensap en sojasaus. Versier met de fijngesneden limoen en het koriander groen.
Tips en Weetjes
Deze garnalensoep is gebaseerd op de Thaise tom yam soep: een ietwat zoet, zuur en vooral pikant gerecht. Doe je daar garnalen bij, dan noemt de soep tom yam kung.De meeste Westerlingen zijn deze pikante smaak niet zo gewoon, vandaar dit recept. Wil je toch een pikante soep, laat dan verse, rode pepers mee koken. Hoe langer je de soep kookt, hoe meer de pikante smaak van de pepers in de soep gaat. Vandaar dat in sommige restaurants deze soep op een vlammetje wordt geserveerd... Zodat je kan proeven en de vlam uitblazen, wanneer de soep pikant genoeg is naar jouw smaak.Voor een meer Thaise soep smaak:
doe zeker enkele blaadjes koriander in de soep op het einde van de kooktijd.
In Thailand wordt de zoute smaak gegeven door vissaus (nam plah).
Alhoewel we makkelijk te vinden gemberpoeder vermelden... In Thailand wordt vooral gebruik van verse laoswortel of galangal wortel. Lijkt een beetje op gember, maar de smaak is toch anders. Conimex verkoopt laospoeder: een aanrader. Meer over laoswortel of 'Kha" en andere smaken in Thaise soepen: lees je in het recept hieronder.
Allerlekkerste Aziatische Soep - Klaar in 7 stappen
https://www.onskookboek.be
Je makkelijkste Aziatische soep maak je met dit recept dat ieder kan maken, zodat je zal genieten van een vullende kom warme soep: een ideale opkikker op een koudere dag.
1dikke of 2 dunne stengels citroengras: geplet en in 2 stukken gesnedenzodat de stengels in je pot passen
1lange rode peper: zaadjes verwijderen en de peper in stukjes gesneden
indien voorhanden: een 4tal limoenblaadjes: kneuzen
2eetlepels fijngesneden verse korianderstengels
Ingredienten om daarna mee te koken
1litergroentebouillon
600gramvruchtvlees van pompoen
2knoflookteentjes
schil van een halve limoen: het bittere wit met een lepel of mes van de schil halen
2eetlepels vissauskijk op de verpakking of de vissaus alleen bestaat uit ansjovis, water en zout: dus volledig paleo
Na het pureren verder op smaak brengen met:
naar smaak en wens: 100 ml kokosmelk
naar smaak en wens: 2 eetlepels vers limoensap
rotszout naar smaak
Voor de garnering
een schijfje verse limoen
verse korianderblaadjes
Bereiding
Verwarm de kokosnootolie in een soeppot met dikke bodem en bak er de ui in, samen met het stuk galangalwortel, het stuk geelwortel, het citroengras, de fijngesneden rode peper, limoenblaadjes en korianderstengels. Bak op een middelhoog vuur voor een 3 tot 5tal minuten. Goed omroeren zodat niets aanbakt.
Overgiet met de bouillon, voeg pompoen, knoflook, limoenschil en vissaus toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat (een 15 tal) minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is (wanneer je een stuk pompoen met een vork makkelijk tot puree kan platdrukken).
Haal het citroengras, galangalwortel, kurkumawortel, limoenblaadjes en limoenschil weer uit de soep.
Pureer met een staafmixer of laat wat afkoelen en pureer in een keukenmachine of blender.
Voeg er kokosmelk en limoensap aan toe en pureer je nu toch wel volledig Aziatische soep opnieuw. Proef en breng verder op smaak met meer limoensap en rotszout. Maak dikker met meer kokosmelk of maak dunner door er meer bouillon aan toe te voegen en pureer opnieuw.
Garneer naar wens met extra kokosmelk, verse korianderblaadjes of verse rode peper.
Tips en Weetjes
We maken een Thaise soep zonder pakjes en zakjes: dus met alleen verse ingrediënten, wat de soep ook nog eens 100% paleo maakt.
Aziatische soep met Thaise ingrediënten
Op zoek naar Aziatische noedelsoep? Ga dan aan de slag met dit recept van Jamie Oliver.Niets is makkelijker dan deze soep te koken. Maar wat Aziatische ingrediënten betreft voor deze soep, zal je waarschijnlijk naar de Aziatische supermarkt of toko moeten. Kijk ook even in de diepvriesafdeling wanneer je niet direct verse limoenblaadjes kan vinden.Je kan deze soep ook maken zonder de limoenblaadjes. Het citroengras geeft deze soep immer al een uiterst lichte citrustoets en vooral het vers geperst limoensap (of citroensap) is een aanrader om de zoetheid van kokosmelk en pompoen wat te temperen en de dikke soep een extra fris tintje te geven.Geniet van deze prachtige, verwarmende en gezonde pompoensoep met een Aziatisch tintje zoals ook deze Thaise Tom Kha Kai soep. De authentieke "Tom Kha Gai" is een zelfgemaakte kippenbouillon met kokosmelk, waar "Kai" of "Gai" vertaalt in kip en "Kha" in laoswortel.Kies uit deze 31 paleo soepen zodat je elke dag van de maand zal genieten van lekkere, gezonde soep! Bespaar op paleo kookboeken: maak elk soep recept paleo met onze tips.DE smaakmaker in flink wat Thaise soepen is laoswortel: familie van de gember, iets minder pittig maar iets meer uitgesproken smaak met alweer een citrustoets. Zeer makkelijk te verkrijgen - gedroogd en tot poeder gemalen - in een kruidenpotje in ook gewone supermarkten.De laoswortel wordt ook in schijfjes gesneden, gedroogd en zo verkocht. Vooraleer te gebruiken week je deze gedroogde wortelschijfjes een 5tal minuten in kokend water en gebruik je zowel het water als de geweekte schijfjes in je soep.Smakelijk
Keyword De Voedselzandloper, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Oosterse Recepten, Paleo Dieet
Op zoek naar lekkere, makkelijke Thaise soep? Ga direct aan de slag met dit noedelsoep recept zodat je snel zal genieten van de smaak van Thailand in je keuken.
1organisch biologisch geteelde kip van de duurzame landbouwgeeft nu eenmaal veel meer smaak dan een plofkip
200gramverse of gedroogde tamarinde
400mlkokosmelk uit blik
1rode ui
1groot stuk gember in stukjes gesneden
2rodelange chili pepers, in ringetjes gesneden wanneer de soep aan't koken is
2stengels citroengras - serreh
1bol ongeschilde knoflook
1bosje verse koriander: stengels en bladeren apart houdenbladeren fijnhakken als de soep kookt
225gmie hoen - rijst noedels
vers gemalen zwarte peper
Thaise vissausnam plah
limoen of calamansi
sesamolie
Bereiding
Doe de kip in een kookpan en voeg tamarinde, gember, ui, citroengras en verse korianderstengels in een pot en zet onder koud water.
Breng aan de kook en laat 2 uren sudderen tot het vlees makkelijk van de kip loskomt.
Zeef het kookvocht en voeg de kokosmelk bij de soep.
Breng op smaak met Thaise vissaus, sojasaus en vers gemalen zwarte peper.
Bereid ondertussen de rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking (laat weken in een pot kokend water).
Doe een portie rijst noedels in een kommetje, voeg kippenvlees toe en je Thaise soep is klaar!
Versier met verse korianderblaadjes,enkele druppels sesamolie en hete pepertjes. Zet een kommetje met hete pepers en sojasaus naast de kom soep voor degenen die graag hun kippenvlees in de sojasaus dippen.
Tips en Weetjes
Jamie Oliver legt hierboven stap voor stap uit: hoe je een lekkere, oosterse noedelsoep maakt. Ideaal voor een warm en stevig ontbijt.
Noedelsoep voor ontbijt...
In zuid-Oost Azië is het niet ongebruikelijk dat je voor ontbijt noedelsoep eet om stevig aan je dagtaak te beginnen. Dit is een makkelijk recept dat ieder thuis kan klaarmaken.je hoeft Jamie's stappen niet tot op de letter te volgen. Hij maakt immers zijn versie van deze typische Aziatische noedelsoep. Belangrijk is een lekkere bouillon te maken. Daar gaan dan noedels bij en je maaltijd is klaar!
Hoe Thaise soep maken?
... Dus niet even snel een bouillonblokje uit de kast halen, water erbij en klaar.Wel zoveel mogelijk smaken in de soep brengen met soepgroenten en om het goedkoop te houden: met soepbeenderen. Een uitgebeende kip maakt een net zo heerlijke bouillon als een soepkip.In Thailand wordt een kip snel gekookt voor het vlees. Dit vlees wordt van de beenderen geplukt en bijvoorbeeld in soep geserveerd.De beenderen gaan opnieuw de kookpot in... Al dan niet eerst gebruind voor nog meer smaken in de bouillon. Dit laat je dan rustig enkele uren verder pruttelen met typische Thaise smaakmakers zoals bijvoorbeeld:
galangal of laoswortel (van dezelfde familie als de gemberwortel),
chili,
citroengras,
limoenblaadjes...
Jamie Oliver's Thais soep recept van hierboven: is verder redelijk authentiek Thai. Behalve dan voor de kokosmelk uit blik: dat smaakt volgens ons alles behalve fris noch lekker.Probeer indien mogelijk verse kokosmelk te kopen (in Nederland wil dat misschien wel eens lukken in de toko). Zoniet: zelf maken.
Je kan ook gedroogde geraspte kokos flink lang mixen met wat gekookt water. Voeg bijvoorbeeld 1 liter water toe aan 250 gram geraspte kokos. Heb je geen weegschaal? Meet dan 1 deel geraspte kokos voor 2 delen water. Mix goed. Laat dan uitlekken in een kaasdoek of pers uit tussen je handen... En je hebt lekkere, verse, zelfgemaakte kokosmelk.
Vind je gekookt water in een blender ietwat gevaarlijk? Dan kan je ook met koud water werken: zelfde verhoudingen van hierboven maar laat de kokos 2 uur weken in het water alvorens in de blender te mixen.
Witloofsoep met garnalen - Lekker, feestelijk hapje
https://www.onskookboek.be
Wat smaakt beter dan de witloofsoep met garnalen uit Dagelijkse Kost? Dit recept voor 'n heerlijk romige soep: 'n vingerlikkend lekker feestelijk voorgerecht...
Voor de doorwinterde witloofliefhebber: geen suiker en geen appel:
Smelt wat boter in een pot maar laat niet bruinen. Hak de ui fijn en stoof in de boter aan.
Snijd ondertussen de uiteinden van het witloof, snijd ze in de lengte door en verwijder het middelste hard deel. Houd indien gewenst enkele snippers apart voor de garnering. Snijd fijn en laat zachtjes mee aanstoven met de ui voor een 10 tal minuten.
Voeg 1 liter groentebouillon toe, breng aan de kook, voeg peper en zout toe en laat zonder deksel een 15 tal minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg er dan de room aan toe.
Leg de gepelde garnalen in een bord en serveer de witloofsoep erbovenop.
Tips en Weetjes
Voor de witloofeters die geen overdreven bittere smaak wensen, verwijder je best het harde, bittere achterste van de stronkjes. Verder stoof je een appel aan met de ui en het witloof voor een zachtere smaak. Ietwat oudere witloofliefhebbers die opmerken dat het witloof lang niet meer zo bitter smaak als vroeger... Dit is jammer genoeg een "kwaal" van de moderne tijd waarin mensen minder en minder groenten eten en... Het bittere witloof niet zo makkelijk verkoopt.
OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer
Een reactie achterlaten