• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Abrikozentaart

Lekkere en makkelijk abrikozentaart recept met abrikozen uit blik zodat je goedkoop en op elke dag van het jaar kan genieten van een heerlijke, zelf gebakken taart.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Abrikozentaart

Laat een Reactie achter

Lekkere en makkelijk abrikozentaart recept met abrikozen uit blik zodat je goedkoop en op elke dag van het jaar kan genieten van een heerlijke, zelf gebakken taart.

De vulling is zeer makkelijk en snel te maken – want je hoeft ze niet eerst te koken zoals bijvoorbeeld wel het geval is met banketbakkersroom – met room, losgeklopt ei en amandelextract.

Vind je room te zwaar of teveel calorieën, maak dan een zelfde hoeveelheid vanillepudding van puddingpoeder uit een pakje en volle melk.

Abrikozentaart recept

Voor het deeg:

  • 125 gram melkerijboter
  • 125 gram suiker
  • 1/4 theelepel amandelextract
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 190 gram patisseriebloem
  • 20 gram fijngemalen amandelen voor in het deeg
  • 20 gram (of meer) fijngemalen amandelen voor op de gebakken korst

Voor de taartvulling:

  • 125 ml slagroom
  • 1 groot biologisch ei (lichtjes losgeklopt)
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing
  • anderhalve eetlepel gezeefde patisseriebloem
  • 2 blikjes (van ongeveer 450 gram elk) abrikozen

Hoe maak je een abrikozentaart

Abrikozentaart

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Boter en bloem een taartvorm in (ook makkelijk is de zijkant met boter en bloem te bedekken en op de bodem een boterpapier te leggen).
  3. Laat de boter net smelten in een pan. Doe de net gesmolten boter in een kom en roer er de suiker in totdat de suiker gesmolten is.
  4. Voeg de rest van de deeg ingrediënten toe en roer of meng tot een samenhangend deeg.
  5. Druk dit deeg in de taartvorm (als het deeg te plakkerig is, laat je het even afkoelen in de ijskast, maar laat het niet volledig opstijven): zowel op de bodem als tegen de rand, een 6 tot 10 mm dik.
  6. Bak de lege taart 15 minuten blind in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin ziet.
  7. Laat de gebakken taartkorst afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Meng ondertussen in een andere kom de room met het ei, de smaak extracten, honing en bloem door elkaar en klop op tot een glad mengsel.
  9. Als de taartkorst afgekoeld is, strooi je over de bodem de 20 gram amandelnootjes (of meer: als de bodem maar goed bedekt is met de droge amandelen: dit zorgt ervoor dat de taartkorst niet te week gaat worden als de vulling erover wordt gegoten).
  10. Leg de halfdoor gesneden abrikozen met de snedekant naar boven in 1 laag over de amandelnootjes in de taartkorst. Werk spiraalsgewijs van buiten naar binnen.
  11. Giet de vulling voorzichtig over en tussen de abrikozen.
  12. Bak de gevulde abrikozentaart voor een 55tal minuten tot 1 uur: totdat de taartrand bruin gekleurd is, de vulling vast als pudding is en de abrikozen zacht zijn.

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!