Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Appelcake

October 23, 2014 door Ons Kookboek

Makkelijk appelcake recept zodat je snel en zonder mixer zal genieten van warm gebak met vanille ijs op een ietwat koudere herfstdag: lekker smullen dus.

We beginnen duidelijk te voelen dat het herfst is geworden, en het aanbod van verse appels liegt er niet om. We gaan een snel en makkelijk, ietwat dik beslag maken, waarin we halverwege en bovenop appelschijfjes leggen.

Heb je een onbespoten sinaasappel, dan belet niets je het vanille-extract achterwege te laten en te vervangen met wat geraspte sinaasappelschil (alleen de schil, dus niet de witte vel eronder mee raspen).

Appelcake ingrediënten

  • 3 appels

Droge ingrediënten:

  • 375 gram bloem
  • 3 gram (Himalaya)zout (een half theelepeltje)
  • 10 gram bakpoeder (2 en een halve theelepel)
  • 400 gram griessuiker

Natte ingrediënten:

  • 235 ml plantaardige olie
  • 4 biologische eieren
  • 60 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 10 ml vanille-extract (2 theelepels)

Kaneelsuiker:

  • 5 gram gemalen kaneel (2 theelepels)
  • 20 gram bruine suiker (5 theelepels)

Extra garnering indien gewenst:

  • amandelschilfers
  • vanille roomijs

Hoe snelle appelcake maken

Appelcake

  1. Begin met je oven voor te verwarmen op 175 graden Celsius.
  2. Neem een tulband cakevorm: vet in en bebloem zowel de bodem als de rand.
  3. Neem een kommetje en maak "kaneelsuiker" door 5 theelepels suiker te mengen met het kaneelpoeder.
  4. Droge ingrediënten: Neem een grote kom – waar al het beslag in zal kunnen – en doe er de gezeefde bloem, het zout, het bakpoeder en de rest van de suiker bij. Roer goed door elkaar.
  5. Klop de eieren los in een grote kom: hoe luchtiger je de eieren klopt, hoe luchtiger je cake.
  6. Roer de opgeklopte eieren, de olie, het sinaasappelsap en de vanille door de droge ingrediënten.
  7. Giet de helft van het cakebeslag in de cakevorm.
  8. Schil je appels, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes
  9. Leg er een laagje appelschijfjes over en strooi er de helft van je "kaneelsuiker" over.
  10. Giet de rest van het cakebeslag in de vorm.
  11. Bedek met de rest van de appelschijfjes en strooi er de rest van de "kaneelsuiker" over. Indien gewenst, strooi je er ook amandelschilfers over naar believen.
  12. Bak je appelcake in de oven op 175 graden voor 70 tot 90 minuten: de cake is gaar wanneer je er een priem kan insteken die er weer droog uitkomt. Serveert heerlijk warm met vanille roomijs.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Elke says

    October 23, 2016 at 12:33 am

    Er staat “klop de eieren stijf”, maar zijn dat de volledige eieren of enkel het eiwit?

    Reply
    • Ons Kookboek says

      October 23, 2016 at 2:16 pm

      Beste Elke,

      In dit recept zijn dat de volledige eieren.

      In een klassiek, luchtig cake recept ga je inderdaad het eiwit apart stijfkloppen en als laatste door het beslag spatelen.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Witloof stoven
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer