Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Mosterdsaus

October 4, 2013 door Ons Kookboek

5 lekkere mosterdsaus recepten voor bij kip, mosselen, vis en ham. Makkelijke en snelle, warme en koude sausjes, met verschillende soorten mosterd en 1 recept met honing.

Mosterd is je belangrijkste smaakmaker, dus de keuze van je mosterd bepaald grotendeels de smaak van de saus.

Natuurlijk is er een recept met de klassieke mosterd van Devos-Lemmens. Ook een recept met Dijon mosterd en hier kies je dus voor je favoriete Dijon merk. Je kan natuurlijk ook meerde mosterdsoorten met elkaar mengen voor alweer een nieuwe smaak.

Tenslotte geven we ook lekkere recepten voor een warme saus recept met mosterdpoeder.

Devos Lemmens dipsaus

Meng 1 eetlepel Devos Lemmens met 2 eetlepels zure room en peper. Voeg er dan 1 eetlepel vers gehakte peterselie aan toe, roer nogmaals en klaar.

Koude honing mosterdsaus

Neem een maatbeker en vul met 125 ml Dijon mosterd, 125 ml homing, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel vers geperst citroensap, peper en zout en meng alles door elkaar. Dit sausje is heerlijk bij gefrituurde of gebakken kip.

Mosterdsaus over kipSupermakkelijk warme of koude mosterdsaus met 2 soorten mosterd

  • 300 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels mosterd met mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • peper
  • indien gewenst: fijngehakte koriander (voor de warme saus) of fijngehakte peterselie (voor de koude saus)
  1. Kook de room in een sauspannetje en laat een 4 tot 5 minuten inkoken op een laag vuurtje.
  2. Voeg er dan de 2 soorten mosterd bij en flink wat peper. Voor de warme saus voeg je er indien gewenst koriander aan toe en serveer warm (lekker over kip geserveerd). Voor de koude saus laat je alles afkoelen en voeg er dan indien gewenst peterselie bij.

Warme saus met mosterdpoeder, bloem en dooiers

  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram witte suiker
  • 1 eetlepel mosterd poeder
  • 235ml volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 120 ml dragon azijn
  1. Meng in een kleine kommetje de bloem, suiker en mosterd poeder goed door elkaar.
  2. Klop de melk en de eierdooiers in een steelpannetje en klop er dan het suikermengsel door.
  3. Roer er de azijn onder en breng onder voortdurend roeren op een middelhoog vuur aan de kook.
  4. Zet het vuur lager, blijf kloppen en laat sudderen tot de saus verdikt.

Warm met mosterdpoeder, meer dooiers geen bloem

  • 1/4 kopje Colman’s droge mosterd
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 theelepels zeezout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kopje witte azijn
  • 2 kopjes slagroom
  • 4 hele, opgeklopte eierdooiers
  1. Doe de mosterd, peper en zout en suiker in een sauspan.
  2. Klop er de azijn, room en eierdooiers bij zodat alles goed gemengd is.
  3. Zet de sauspan op een laag vuur en blijf met een garde kloppen tot de saus indikt.
  4. Serveer direct.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Granola Sandra Bekkari
  • Konijn klaarmaken
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Broccolisoep Jeroen Meus
  • Stoofvlees Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·