• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Mosterdsaus

5 lekkere mosterdsaus recepten voor bij kip, mosselen, vis en ham. Makkelijke en snelle, warme en koude sausjes, met verschillende soorten mosterd en 1 recept met honing.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Allerhande recepten>>Mosterdsaus

Laat een Reactie achter

5 lekkere mosterdsaus recepten voor bij kip, mosselen, vis en ham. Makkelijke en snelle, warme en koude sausjes, met verschillende soorten mosterd en 1 recept met honing.

Mosterd is je belangrijkste smaakmaker, dus de keuze van je mosterd bepaald grotendeels de smaak van de saus.

Natuurlijk is er een recept met de klassieke mosterd van Devos-Lemmens. Ook een recept met Dijon mosterd en hier kies je dus voor je favoriete Dijon merk. Je kan natuurlijk ook meerde mosterdsoorten met elkaar mengen voor alweer een nieuwe smaak.

Tenslotte geven we ook lekkere recepten voor een warme saus recept met mosterdpoeder.

Devos Lemmens dipsaus

Meng 1 eetlepel Devos Lemmens met 2 eetlepels zure room en peper. Voeg er dan 1 eetlepel vers gehakte peterselie aan toe, roer nogmaals en klaar.

Koude honing mosterdsaus

Neem een maatbeker en vul met 125 ml Dijon mosterd, 125 ml homing, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel vers geperst citroensap, peper en zout en meng alles door elkaar. Dit sausje is heerlijk bij gefrituurde of gebakken kip.

Mosterdsaus over kipSupermakkelijk warme of koude mosterdsaus met 2 soorten mosterd

  • 300 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels mosterd met mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • peper
  • indien gewenst: fijngehakte koriander (voor de warme saus) of fijngehakte peterselie (voor de koude saus)
  1. Kook de room in een sauspannetje en laat een 4 tot 5 minuten inkoken op een laag vuurtje.
  2. Voeg er dan de 2 soorten mosterd bij en flink wat peper. Voor de warme saus voeg je er indien gewenst koriander aan toe en serveer warm (lekker over kip geserveerd). Voor de koude saus laat je alles afkoelen en voeg er dan indien gewenst peterselie bij.

Warme saus met mosterdpoeder, bloem en dooiers

  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram witte suiker
  • 1 eetlepel mosterd poeder
  • 235ml volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 120 ml dragon azijn
  1. Meng in een kleine kommetje de bloem, suiker en mosterd poeder goed door elkaar.
  2. Klop de melk en de eierdooiers in een steelpannetje en klop er dan het suikermengsel door.
  3. Roer er de azijn onder en breng onder voortdurend roeren op een middelhoog vuur aan de kook.
  4. Zet het vuur lager, blijf kloppen en laat sudderen tot de saus verdikt.

Warm met mosterdpoeder, meer dooiers geen bloem

  • 1/4 kopje Colman’s droge mosterd
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 theelepels zeezout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kopje witte azijn
  • 2 kopjes slagroom
  • 4 hele, opgeklopte eierdooiers
  1. Doe de mosterd, peper en zout en suiker in een sauspan.
  2. Klop er de azijn, room en eierdooiers bij zodat alles goed gemengd is.
  3. Zet de sauspan op een laag vuur en blijf met een garde kloppen tot de saus indikt.
  4. Serveer direct.

Filed Under: Allerhande recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer