Een ongelooflijk makkelijk en lekker mosterdsoep recept dat je in minder dan 30 minuten kan maken met weinig ingrediënten: dus ook nog eens goedkoop.
Een ietwat snelle kok met een elektrische warm waterketel maakt dit mosterdsoep recept zeker binnen de dertig minuten klaar.
Het enige voorbereidend werk is het in stukjes snijden van 2 prei stengels…
Mosterdsoep recept ingrediënten
Voor ongeveer 1 liter mosterdsoep:
- 2 eetlepels boter en een scheutje olijfolie
- 2 eetlepels gele mosterd (Dijon mosterd of Devos-Lemmens mosterd)
- 2 eetlepels grove mosterd (met zaadjes – graanmosterd)
- 750 ml kippenbouillon
- 2 stengels prei
- 180 ml room of melk of ook kaas
- 100 gram vers geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
- voor de versiering: fijngesnipperde bieslook
Mosterdsoep maken
- Snijd de prei in ringetjes en stoof op een laag vuur in de boter en het scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat de prei niet bruin bakt!
- Voeg de gele mosterd toe en roer alles door mekaar.
- Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en sudder voor 20 minuten.
- Voeg peper en zout toe en pureer de mosterdsoep met een staafmixer of blender.
- Breng opnieuw aan de kook, zet op een laag vuur en roer de room onder de soep.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
- Voeg nu de grove mosterd toe, proef en voeg meer peper en zout toe indien gewenst.
- Werk af met de fijngesnipperde bieslook (indien voorhanden).
Serveer de mosterdsoep in niet al te grote soepkommetjes met Frans brood of ciabatta.
Ik heb de soep inmiddels gemaakt en het was heerlijk. Ik ga het weer maken.