2 superlekkere sangria recepten: makkelijk recept voor witte sangria met citrussmaak en heerlijk recept voor rode sangria met vers seizoensfruit.
Sangria is van oorsprong een Spaanse drank bestaande uit wijn, in stukken gesneden fruit, een beetje brandewijn en een zoetstof. Voor zij die het alcoholgehalte laag willen houden, kan je de brandewijn vervangen door 7up, Sprite of spuitwater met citroen.
Wat fruit betreft neem laat je je fantasie de vrije loop, typisch vind je sinaasappel, citroen of limoen, appelstukjes, druif, mango, kiwi, ananas (al dan niet uit blik) en seizoensfruit zoals kleinfruit, perzik of pruim.
Als zoetstof kan je behalve suiker ook honing of siroop gebruiken, of een zoete frisdrank toevoegen.
Rode sangria recept
Neem een maatbeker en vul met:
- 1/2 liter in kleine stukjes gesneden fruitcombinaties naar believen zoals: sinaasappel, citroen, appel, peer, pruim, aardbei, bosbessen, abrikoos, perzik… (al wat lekker is en in dit seizoen makkelijk verkrijgbaar is)
- 2 eetlepels suiker
- 125 ml brandewijn van 40% alcohol
- 2 flessen rode wijn, bij voorkeur Bourgogne
Zet de punch 6 tot 8 uur in de ijskast alvorens te serveren met ijsblokjes. Indien niet zoet genoeg, voeg je siroop toe gemaakt met 150 ml water en 150 gram suiker. Maak de siroop vooraf, laat afkoelen in een pot met koud water en bewaar later in de ijskast.
Witte sangria recept
Meng in een grote kruik:
- 3 flessen Pinot Grigio (Pinot Gris genoemd in Californië en Nieuw Zeeland): een witte wijn die enkele weken na de gisting al kan verkocht worden
- 375 ml brandewijn
- 180 ml sinaasappellikeur en
- 60 gram suiker
Roer totdat alle suiker is opgelost. Voeg er dan aan toe:
- 1 sinaasappel, in dunne plakjes gesneden
- 1 bloedsinaasappel , in dunne plakjes gesneden
- 3 kumquats , in schijfjes gesneden
- 1 limoen, in dunne plakjes gesneden.
Laat minimum 1 uur rusten zodat de citrussmaak in de sangria kan doorkomen.
Een reactie achterlaten