3 makkelijke en snelle recepten om lekkere perzik smoothies te maken met verse perziken, uit blik of uit de diepvries.
Half september en al wie een perzikenboom heeft in de tuin, weet dat de boom nu volgeladen is met perziken. Een ideale vrucht om snel te ontpitten en in te vriezen.
Persoonlijk houd ik er meer van om dit fruit onmiddellijk te steriliseren: na enkele maanden in de kelder dringt het zoete steriliseerwater in het fruit, zodat je in de winter gewoon de bokaal moet openen en opnieuw kan genieten van zoete perziken. Smaakt toch mog beter dan perzik uit blik.
Moeder maakte er ook confituur van, maar sinds ze een diepvries had, ging het fruit eerst de diepvries in om later te verwerken als de confituurvoorraad sterk verminderd was.
In drankjes zijn perziken niet echt overheersend: zelfs een banaan kan de smaak van de perzik al verdringen. Ideaal is gewoon de perzik te mixen met yoghurt, wat zuur van vers geperst citroensap (zodat het drankje niet te snel gaat oxideren), ijsblokjes en suiker naar smaak.
1. Perzik smoothie zonder banaan
Ingrediënten:
- 1 perzik (ongeveer 100 gram, pit uiteraard verwijderen)
- 150 ml witte natuur yoghurt
- 100 gram ijsblokjes (10tal)
- 60 ml sinaasappelsap (van 1 kleine, zure geperste sinaasappel)
- naar smaak: bruine suiker (maximaal 6 koffielepels – 30 gram)
Bereiding:
- Doe de perzik, yoghurt, 1 koffielepel suiker, ijsblokjes en sinaasappelsap in de blender en mix..
- Proef. Voeg indien nodig meer sinaasappelsap of suiker toe en mix alles opnieuw door elkaar.
2. Perzik (uit blik) met banaan
Ingrediënten:
- 1 banaan, in stukjes gesneden
- 1 rijpe perzik of 1 perzik uit blik, in stukjes of schijfjes gesneden
- 180 ml natuuryoghurt of yoghurt met perziksmaak (voor – inderdaad – meer perziksmaak)
- 60 ml sinaasappelsap van 1 sinaasappel
- naar smaak: honing (1 koffielepel)
- 5 tot 10 ijsblokjes
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in de blender en meng tot een zeer smeuïg drankje (1 minuut).
- Proef. Voeg indien gewenst meer honing toe en laat nog een minuut mixen.
3. Smoothie met perzik uit de diepvries
Ingrediënten:
- 500 ml volle melk
- 500 gram in stukjes gesneden perzik, bevrozen uit de diepvries
- 60 ml sinaasappelconcentraat
- naar smaak: (2 eetlepels) niet geraffineerde suiker
- 5tal ijsblokjes
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een smoothiemaker en mix tot een smeuïg drankje.
- Serveer het ijskoude perzik smoothie onmiddellijk in 4 glazen.
Een reactie achterlaten