Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
Geniet snel van 'n makkelijke variant op de klassieker: geen gewone, wel witte chocolademousse. Boordevol serveertips om er 'n feestelijke dessert van te maken.
daarom ook geen extra gelatine wordt gebruikt om die lucht vast te houden tijdens het koelen.
Wat je wint aan gemak verlies je aan “slanke lijn”… Of beter gezegd: bijna de helft van het gerecht is slagroom, wat al snel gaat vullen. Serveer dus in kleine porties… Wie honger blijft hebben: kan dan altijd een extra portie nemen :-)
Witte chocolademousse zonder gelatine - Eens iets anders...
https://www.onskookboek.be
Geniet snel van 'n makkelijke variant op de klassieker: geen gewone, wel witte chocolademousse. Boordevol serveertips om er 'n feestelijke dessert van te maken.
210gramwitte chocoladein kleine stukjes gehakt of geraspt of in schilfers gesneden
250mlslagroom
2eierdooiers van biologisch getelde kippen
2eetlepels suiker
een extra kommetje met 60 ml slagroom
Tips voor feestelijke garnering: muntblaadjesof geraspte donkere chocolade of 16 verse bramen of 16 verse frambozen of geroosterde nootjes of een koekje of gesmolten chocolade(ganache) of eetbare bloemen (oost indische kers) of kriekensaus ...
Bereiding
Doe de witte chocoladesnippers in een grote glazen kom en zet opzij.
Voeg suiker bij de eierdooiers in een kleine kom en klop met een elektrische mixer tot een bleke kleur.
Neem een sauspannetje, zet op een klein vuur en breng de 250 ml room langzaam aan de kook.
Laat de room even afkoelen en roer dan langzaam door de suiker-eierdooiers.
Giet het roommengsel terug in het sauspannetje en roer met een houten lepel tot het aan de lepel blijft plakken.
Zet een fijne zeef boven de chocolade en giet het warme roommengsel door de zeef. Roer tot het chocolademengsel volledig glad is.
Klop in het andere kommetje de 60 ml slagroom tot stijve pieken.
Spatel de helft van het stijve slagroom onder het chocolademengsel om het lichter te maken en spatel er dan de rest van de slagroom door.
Lepel de mousse in 4 kopjes en zet een uur in de ijskast.
Garneer de witte chocolademousse met frambozen, braambessen of alles wat ook maar extra kleur of contrast geeft aan de witte mousse.
Hmmmm lekker!
en gewone eieren zijn toch ook goed als je geen biologische eieren hebt?
Uiteraard kies je de eieren die je het lekkerst vindt. Bij ons zijn dat de bio eieren van onze losloop-scharrelkippen uit onze tuin :-)