Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Witte chocolademousse

September 13, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk witte chocolademousse recept zonder gelatine, serveerklaar in anderhalf uur.

Eenvoudig omdat er geen eiwit luchtig wordt opgeklopt en er dan ook geen extra gelatine wordt gebruikt om de lucht vast te houden tijdens het koelen.

Wat je wint aan gemak verlies je aan slanke lijn of gezondheid: bijna de helft van het gerecht is slagroom. Serveer dus in kleine porties en geniet met mate.

Witte chocolademousse recept

  • 210 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt of geraspt of in schilfers gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 eierdooiers van biologisch getelde kippen
  • 2 eetlepels suiker
  • een extra kommetje met 60 ml slagroom
  • muntblaadjes, of geraspte donkere chocolade of 16 verse bramen of 16 verse frambozen of geroosterde nootjes of een koekje of gesmolten chocolade(ganache) of eetbare bloemen (oost indische kers) of kriekensaus … voor de garnering

Witte chocolademousse maken

Witte Chocolademousse

  1. Doe de witte chocoladesnippers in een grote glazen kom en zet opzij.
  2. Voeg suiker bij de eierdooiers in een kleine kom en klop met een elektrische mixer tot een bleke kleur.
  3. Neem een sauspannetje, zet op een klein vuur en breng de 250 ml room langzaam aan de kook.
  4. Laat de room even afkoelen en roer dan langzaam door de suiker-eierdooiers.
  5. Giet het roommengsel terug in het sauspannetje en roer met een houten lepel tot het aan de lepel blijft plakken.
  6. Zet een fijne zeef boven de chocolade en giet het warme roommengsel door de zeef. Roer tot het chocolademengsel volledig glad is.
  7. Klop in het andere kommetje de 60 ml slagroom tot stijve pieken.
  8. Spatel de helft van het stijve slagroom onder het chocolademengsel om het lichter te maken en spatel er dan de rest van de slagroom door.
  9. Lepel de mousse in 4 kopjes en zet een uur in de ijskast.

Garneer de witte chocolademousse met frambozen, braambessen of alles wat ook maar extra kleur of contrast geeft aan de witte mousse.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Evelien Coppens says

    April 3, 2013 at 9:22 pm

    Van biologische geteelde kippen.

    Reply
  2. Evelien Coppens says

    April 3, 2013 at 9:21 pm

    en gewone eieren zijn toch ook goed als je geen eieren hebt

    Reply
  3. Evelien Coppens says

    April 3, 2013 at 9:20 pm

    Maar heb je geen gelatine nodig voor het te binden.

    Reply
  4. Evelien Coppens says

    April 3, 2013 at 9:19 pm

    Mmm lekker maar heb je veen gelatine

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer