• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…

Geniet snel van 'n makkelijke variant op de klassieker: geen gewone, wel witte chocolademousse. Boordevol serveertips om er 'n feestelijke dessert van te maken.

Onskookboek.be » Chocolade Recepten » Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…

3 Reacties

Geniet snel van ‘n makkelijke variant op de klassieker: geen gewone, wel witte chocolademousse.

Boordevol serveertips om er ‘n feestelijke dessert van te maken.

Witte Chocolademousse

Inhoud

  • 1
    • 1.1 Ingrediënten
    • 1.2 Bereiding 
  • 2 Of een ander recept met chocolade? – 7 heerlijke desserts…

Makkelijke chocomousse… omdat:

  • er geen eiwit luchtig wordt opgeklopt en
  • daarom ook geen extra gelatine wordt gebruikt om die lucht vast te houden tijdens het koelen.

Wat je wint aan gemak verlies je aan “slanke lijn”… Of beter gezegd: bijna de helft van het gerecht is slagroom, wat al snel gaat vullen. Serveer dus in kleine porties… Wie honger blijft hebben: kan dan altijd een extra portie nemen :-)

 

Witte chocolademousse zonder gelatine - Eens iets anders...

https://www.onskookboek.be
Geniet snel van 'n makkelijke variant op de klassieker: geen gewone, wel witte chocolademousse. Boordevol serveertips om er 'n feestelijke dessert van te maken.
5 from 5 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 1 hr 20 mins
Kook Tijd 10 mins
Totaal 1 hr 30 mins
Gerecht Dessert
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 210 gram witte chocolade in kleine stukjes gehakt of geraspt of in schilfers gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 eierdooiers van biologisch getelde kippen
  • 2 eetlepels suiker
  • een extra kommetje met 60 ml slagroom
  • Tips voor feestelijke garnering: muntblaadjes of geraspte donkere chocolade of 16 verse bramen of 16 verse frambozen of geroosterde nootjes of een koekje of gesmolten chocolade(ganache) of eetbare bloemen (oost indische kers) of kriekensaus ...

Bereiding
 

  • Doe de witte chocoladesnippers in een grote glazen kom en zet opzij.
  • Voeg suiker bij de eierdooiers in een kleine kom en klop met een elektrische mixer tot een bleke kleur.
  • Neem een sauspannetje, zet op een klein vuur en breng de 250 ml room langzaam aan de kook.
  • Laat de room even afkoelen en roer dan langzaam door de suiker-eierdooiers.
  • Giet het roommengsel terug in het sauspannetje en roer met een houten lepel tot het aan de lepel blijft plakken.
  • Zet een fijne zeef boven de chocolade en giet het warme roommengsel door de zeef. Roer tot het chocolademengsel volledig glad is.
  • Klop in het andere kommetje de 60 ml slagroom tot stijve pieken.
  • Spatel de helft van het stijve slagroom onder het chocolademengsel om het lichter te maken en spatel er dan de rest van de slagroom door.
  • Lepel de mousse in 4 kopjes en zet een uur in de ijskast.
  • Garneer de witte chocolademousse met frambozen, braambessen of alles wat ook maar extra kleur of contrast geeft aan de witte mousse.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Of een ander recept met chocolade? – 7 heerlijke desserts…

  • Chocomousse
    Lekkere chocomousse die niet zal verwateren: maak je zo!
    Broodpudding van Jeroen Meus met witte chocolade
  • 2 chocolademousse recepten: verslavend lekker genieten in 10 minuten!
  • 3 lekkere chocomousse recepten van Piet Huysentruyt
  • Moelleux au Chocolat van Jeroen Meus: verbeterd door Piet Huysentruyt
  • Lekker luchtige, smeuïge chocoladetaart van Piet Huysentruyt
  • Lekker intens: makkelijk chocoladecake recept voor de liefhebbers van donkere chocolade
  • De oerklassieker: chocomousse die altijd lukt!

Filed Under: Chocolade Recepten, Dé 15 Populairste Nagerechten

Reader Interactions

Reacties

  1. Martine zegt

    september 2, 2022 at 6:22 am

    5 stars
    Hmmmm lekker!

    Beantwoorden
  2. Evelien Coppens zegt

    april 3, 2013 at 9:21 pm

    5 stars
    en gewone eieren zijn toch ook goed als je geen biologische eieren hebt?

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      april 4, 2013 at 7:58 pm

      5 stars
      Uiteraard kies je de eieren die je het lekkerst vindt. Bij ons zijn dat de bio eieren van onze losloop-scharrelkippen uit onze tuin :-)

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!