Makkelijk recept met tips voor allerlei verschillende smaken zodat jij je eigen, lekkerste chocolademelk kan maken met jouw favoriete smaak. Overwin de kille koude met deze dikke, lekker warme melkdrank.
In plaats van te werken met vette slagroom, wordt dit drankje lekker gezond en smeuïg ingedikt met bloem.
Tip: chocolademelk kan je natuurlijk ook maken met pure – fondant – chocolade bestaande uit minimum 70% cacao: voor 1/2 liter melk neem je 60 gram chocolade en 1 tot anderhalve eetlepel suiker. Rasp de chocolade in de melk zodat het sneller smelt. Voordeel hier is dat jij je favoriete chocolade kan gebruiken – en meer smaken ter beschikking hebt – in plaats van alleen de smaak van cacaopoeder.
Zo is bijvoorbeeld een reep donkere chocolade met hazelnoten net weer iets anders in je melk dan gewoon cacaopoeder. Nochtans kan je zelf bijvoorbeeld wat extra kaneel en steranijs (of andere speculaaskruiden zoals kardemom) in je melk met cacaopoeder mengen voor extra smaak: wees creatief.
Chocolademelk recept
Ingrediënten voor 1 zeer grote kop of 2 kopjes:
- 3 eetlepels puur cacaopoeder
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 liter melk
- indien gewenst: kruiden naar smaak
Chocolademelk maken
- Zeef de bloem en het cacaopoeder samen en meng goed.
- Voeg er een beetje melk aan toe en meng tot een pasta in een steelpan.
- Voeg langzaam de rest van de melk toe onder voortdurend roeren.
- Voeg de suiker toe en zet de steelpan op het vuur.
- Roer met een houten lepel over de bodem zodat er niets verbrandt en breng langzaam aan de kook.
- Laat 1 tot 2 minuten koken tot een smeuïg drankje.
- Voor "dunnere" chocolademelk, voeg je meer melk toe (indien gewenst).
Een reactie achterlaten