• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Chocolademousse Piet Huysentruyt

Makkelijk en lekker recept dat altijd lukt, zodat je in 1 keer zowel witte, melk en pure chocolademousse kan maken, geïnspireerd door een recept van Piet Huysentruyt.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Chocolade Recepten>>Chocolademousse Piet Huysentruyt

1 Reactie

Makkelijk en lekker recept dat altijd lukt, zodat je in 1 keer zowel witte, melk en pure chocolademousse kan maken, geïnspireerd door een recept van Piet Huysentruyt.

Deze mousse bevat geen eiwit, zakt dan ook nooit door, maar bevat superveel slagroom en dus veel vet (zeeeeer lekker, maar geniet met mate!). We raden dan ook aan 3 versies van de mousse te maken en voor ieder op een bord 3 kleine schepjes van de 3 soorten mousse te serveren, mooi afgewerkt met wat vers fruit en een cacaopoeder afdruk (zoals op de foto: leg lepel en vork op het bord en zeef er cacaopoeder over).

Geniet, maar wel met mate: het gaat hem hier vooral om de smaak en de gezelligheid rondom te tafel, er is immers al eten genoeg tijdens de feestdagen.

Chocolademousse ingrediënten:

  • 100 gram chocolade: wit, of melk of puur (fondant), naargelang je voorkeur. Het meest plezier zal je beleven door de 3 smaken op 1 bord te serveren.
  • 200 ml slagroom van minimum 33% vet
  • een klontje boter
  • 2 eierdooiers
  • 25 gram suiker

Chocolademousse maken

Chocolademousse Piet Huysentruyt

  1. Zet de chocolade in een kom in een warm water bad, doe er een klontje boter bij en laat smelten.
  2. Roer alles goed onder elkaar en laat afkoelen zodat je je niet verbrandt als je aan een lepel van dit chocolademengsel (om maar te zeggen: zit niet met je vingers in de chocolade te proeven als je het serveert aan gasten)
  3. Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot een luchtige room (je mag geen suikerkorrels meer horen bij het mixen).
  4. Klop apart de ijskast-koude slagroom stijf.
  5. Voeg de gesmolten chocolade bij de eierdooiers en klop goed onder elkaar. Werk je met 3 chocolade’s, verdeel dan logischerwijze het goed opgeklopte, zoete eigeel in 3.
  6. Spatel er nu de stijfgeklopte slagroom onder en klaar is de mousse.
  7. Serveer 1 eetlepel per chocolademousse smaak op een bord, strooi wat cacaopoeder op het bord en met een vlugge zwaai van een lepel gesmolten chocolade werk je strepen over je bord.
  8. Laat in de ijskast afkoelen alvorens te serveren.

Filed Under: Chocolade Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. dirk wauters zegt

    januari 4, 2011 at 8:21 pm

    man, dit is lekker! En zelfs ik kon dit maken. heerlijk

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!