Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

2 chocolademousse recepten: verslavend lekker genieten in 10 minuten!

August 29, 2018 door Ons Kookboek

Snel en makkelijk chocolademousse maken doe je met 1 van deze 2 recepten. Het makkelijkste is de chocomousse van Sandra Bekkari met slechts 2 ingrediënten. Met het andere recept zal je na 10 minuten je vingers reeds aflikken…

Grootste verschil tussen de twee recepten? Sandra’s recept is het lichtst verteerbaar, ons recept is gewoon verslavend … U bent gewaarschuwd!

Chocolademousse

Recept chocomousse Sandra Bekkari voor 2 personen

Chocomousse Piet Huysentruyt

3 lekkere chocomousse recepten van Piet Huysentruyt waarvan 2 uit SOS Piet.

Zin in een heerlijk recept zonder room, zonder eierdooiers en zonder suiker? Ga dan aan de slag met Sandra’s recept. Ben je zoals ik een ietwat grotere zoetebek en zit je zoals ik wat steviger in het vel, ga dan met het omkaderde recept te werk.

Reken per persoon ongeveer 40 gram pure chocolade en maak minstens voor 2 personen, want je hebt 3 eieren nodig.

Geen tweede persoon in de buurt? Dan heb jij dubbel geluk wegens… 1 potje extra voor jou!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 biologische eieren
  • 80 gram chocolade met minstens 70% cacao

Chocomousse Sandra Bekkari

Sandra’s chocolademousse klaarmaken

  1. Witte chocolademousse

    Makkelijk witte chocolademousse recept zonder gelatine, serveerklaar in anderhalf uur.

    Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met een staafmixer. Durf je de kom boven je hoofd omdraaien? Nee? Dan verder kloppen! Ja? Dan ben je goed bezig en zal je chocolademousse achteraf niet verwateren.

  2. Zet een grote pot op het vuur met water en zet hierin een grote kom, zodat je een warmwaterbad hebt. Smelt hierin al roerend je chocolade.
  3. Neem de kom met gesmolten chocolade weer uit de pot en meng er het eiwit zachtjes door.
  4. Doe in kommetjes en zet in de ijskast om af te laten koelen.
  5. Sandra Bekkari serveert haar chocomousse met kleinfruit naar keuze (rode bessen, blauwe bessen, braambessen, frambozen) en voor de extra beet: geroosterde amandelschilfers… “Keilekker” zegt ze zelf!

Chocolademousse recept met slagroom

Met slagroom… klinkt toch al direct lekkerder dan “met slechts 2 ingrediënten” 🙂 Niet keilekker maar… uiterst, onweerstaanbaar lekker!

Chocolademousse Jamie Oliver

Geniet van deze makkelijke en lekkere chocolademousse: een luchtiger, verbeterd recept van Jamie Oliver.

De eerste keer je dit recept maakt, reken je 15 tot 20 minuten van bereiding tot smullen (gegarandeerd dat je niet gaat wachten tot alles extra is opgesteven in je koelkast, de chocoladeroom is gewoon onweerstaanbaar lekker…).

Snel samenvatten hoe je de chocolademousse gaat maken?

  • ingrediënten afwegen,
  • room koken,
  • chocolade smelten in de room: dus geen warmwaterbad nodig op het vuur,
  • afkoelen en opkloppen in een ijswaterbad,
  • eiwit opkloppen en suiker bijvoegen tot een meringue, onder de chocolade spatelen en serveren of verder laten afkoelen in de ijskast

Hoe maak jij chocolademousse? Laat het weten in een reactie onderaan!

2 chocolademousse recepten: verslavend lekker genieten in 10 minuten!
 
Bewaar Print
Werktijd
15 min
Kooktijd
5 min
Totaal
20 min
 
Snel en makkelijk chocolademousse maken doe je met 1 van deze 2 recepten. Het makkelijkste is de chocomousse van Sandra Bekkari met slechts 2 ingrediënten. Met het andere recept zal je na 10 minuten je vingers reeds aflikken...
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Dessert
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 4
Ingredienten
  • 100 gram donkere chocolade (met 70% cacao), in stukjes gebroken
  • 300 ml vette room (slagroom) uit de ijskast
  • 50 gram basterdsuiker of fijne suiker (griessuiker)
  • wit van 1 groot ei
  • voor extra smaak en wie alcohol in zijn dieet toelaat: 2 eetlepels Amaretto of andere likeur. Een beetje oploskoffie is ook superlekker.
  • voor de garnering indien gewenst: chocoladeschaafsel
Bereiding
  1. Zet een kom in een grotere kom gevuld met water en ijs en laat afkoelen.
  2. Zet een sauspannetje op een vuur, giet er de helft van de room in en breng aan de kook. Wie oploskoffie wil toevoegen, doet dat nu.
  3. Van zodra de room kookt, neem je de pot van het vuur. Roer er de chocoladestukjes door tot ze volledig gesmolten zijn.
  4. Giet je chocoladeroom in de koude au bain marie ijswater kom.
  5. Voeg de rest van de room toe en indien gewenst de Amaretto. Neem een elektrische handmixer met kloppers en klop het mengsel op (room klopt alleen op als deze ijskoud is, vandaar het ijsbad!) tot er zachte pieken vormen.
  6. Zelfverzekerde eiwitkloppers kunnen nu alle suiker bij het eiwit voegen en stijf kloppen. Wie het rustiger aan wil doen, die klopt het eiwit op met een handmixer tot er stijve pieken vormen en voegen er dan lepel per lepel de suiker bij: blijf kloppen tot je een zachte meringue krijgt.
  7. Spatel de meringue door de chocoladeroom.
  8. Lepel alles in gekoelde glazen.
  9. Serveer je chocolademousse met chocoladeschaafsels, extra slagroom of een (verkruimeld) koekje en laat indien gewenst verder afkoelen in de ijskast.
3.4.3177

 

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Knolseldersoep
  • Kalfsfricassee

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer