Snel en makkelijk chocolademousse maken doe je met 1 van deze 2 recepten. Het makkelijkste is de chocomousse van Sandra Bekkari met slechts 2 ingrediënten. Met het andere recept zal je na 10 minuten je vingers reeds aflikken…
Grootste verschil tussen de twee recepten? Sandra’s recept is het lichtst verteerbaar, ons recept is gewoon verslavend … U bent gewaarschuwd!
Recept chocomousse Sandra Bekkari voor 2 personen
Zin in een heerlijk recept zonder room, zonder eierdooiers en zonder suiker? Ga dan aan de slag met Sandra’s recept. Ben je zoals ik een ietwat grotere zoetebek en zit je zoals ik wat steviger in het vel, ga dan met het omkaderde recept te werk.
Reken per persoon ongeveer 40 gram pure chocolade en maak minstens voor 2 personen, want je hebt 3 eieren nodig.
Geen tweede persoon in de buurt? Dan heb jij dubbel geluk wegens… 1 potje extra voor jou!
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 biologische eieren
- 80 gram chocolade met minstens 70% cacao
Sandra’s chocolademousse klaarmaken
Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met een staafmixer. Durf je de kom boven je hoofd omdraaien? Nee? Dan verder kloppen! Ja? Dan ben je goed bezig en zal je chocolademousse achteraf niet verwateren.
- Zet een grote pot op het vuur met water en zet hierin een grote kom, zodat je een warmwaterbad hebt. Smelt hierin al roerend je chocolade.
- Neem de kom met gesmolten chocolade weer uit de pot en meng er het eiwit zachtjes door.
- Doe in kommetjes en zet in de ijskast om af te laten koelen.
- Sandra Bekkari serveert haar chocomousse met kleinfruit naar keuze (rode bessen, blauwe bessen, braambessen, frambozen) en voor de extra beet: geroosterde amandelschilfers… “Keilekker” zegt ze zelf!
Chocolademousse recept met slagroom
Met slagroom… klinkt toch al direct lekkerder dan “met slechts 2 ingrediënten” :-) Niet keilekker maar… uiterst, onweerstaanbaar lekker!
De eerste keer je dit recept maakt, reken je 15 tot 20 minuten van bereiding tot smullen (gegarandeerd dat je niet gaat wachten tot alles extra is opgesteven in je koelkast, de chocoladeroom is gewoon onweerstaanbaar lekker…).
Snel samenvatten hoe je de chocolademousse gaat maken?
- ingrediënten afwegen,
- room koken,
- chocolade smelten in de room: dus geen warmwaterbad nodig op het vuur,
- afkoelen en opkloppen in een ijswaterbad,
- eiwit opkloppen en suiker bijvoegen tot een meringue, onder de chocolade spatelen en serveren of verder laten afkoelen in de ijskast
Hoe maak jij chocolademousse? Laat het weten in een reactie onderaan!
2 chocolademousse recepten: verslavend lekker genieten in 10 minuten!
Ingrediënten
- 100 gram donkere chocolade met 70% cacao, in stukjes gebroken
- 300 ml vette room slagroom uit de ijskast
- 50 gram basterdsuiker of fijne suiker griessuiker
- wit van 1 groot ei
- 2 eetlepels Amaretto of andere likeur. Dus voor extra smaak en wie alcohol in zijn dieet toelaat... Een beetje oploskoffie is ook superlekker.
- voor de garnering indien gewenst: chocoladeschaafsel
Bereiding
- Zet een kom in een grotere kom gevuld met water en ijs en laat afkoelen.
- Zet een sauspannetje op een vuur, giet er de helft van de room in en breng aan de kook. Wie oploskoffie wil toevoegen, doet dat nu.
- Van zodra de room kookt, neem je de pot van het vuur. Roer er de chocoladestukjes door tot ze volledig gesmolten zijn.
- Giet je chocoladeroom in de koude au bain marie ijswater kom.
- Voeg de rest van de room toe en indien gewenst de Amaretto. Neem een elektrische handmixer met kloppers en klop het mengsel op (room klopt alleen op als deze ijskoud is, vandaar het ijsbad!) tot er zachte pieken vormen.
- Zelfverzekerde eiwitkloppers kunnen nu alle suiker bij het eiwit voegen en stijf kloppen. Wie het rustiger aan wil doen, die klopt het eiwit op met een handmixer tot er stijve pieken vormen en voegen er dan lepel per lepel de suiker bij: blijf kloppen tot je een zachte meringue krijgt.
- Spatel de meringue door de chocoladeroom.
- Lepel alles in gekoelde glazen.
- Serveer je chocolademousse met chocoladeschaafsels, extra slagroom of een (verkruimeld) koekje en laat indien gewenst verder afkoelen in de ijskast.
Een reactie achterlaten