Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Thaise salade

October 18, 2016 door Ons Kookboek

Op zoek naar een lekkere Thaise salade? Ga dan aan de slag met dit authentiek Thais recept, zodat je snel zal genieten van alle 5 Thaise smaken in je gerecht.

Thaise recepten

Wie in Thailand is geweest of een Thais restaurant heeft bezocht, zal volgende recepten zeker herkennen: pittige garnaal soep (Tom Yam), groene curries en ananasrijst (gebakken rijst geserveerd in een gehalveerde, uitgeholde ananas).

Thaise garnalensoep

Tom yum soep.

Thailand is waarschijnlijk een van de meest diverse en complexe landen in Azië.

Aardrijkskundig ligt het is halverwege tussen India en China, en dus is het niet verwonderlijk dat de Thaise nationale gerechten sterke invloeden bevatten uit deze twee heel verschillende culturen.

Thaise soep

Jamie Oliver’s Thaise noedelsoep.

Een Thaise maaltijd biedt een combinatie van contrasterende, complementaire smaken: zoet, pikant, zuur, zout en soms bitter.

Net als Thaise chefs moet je tijdens het klaarmaken van deze recepten steeds proeven zodat je de voor jou perfecte balans van deze 5 smaken bereikt.

In Thailand ken je geen gangen in het menu die na elkaar volgen: alle gerechten worden op hetzelfde moment geserveerd en gedeeld met ieder die aan tafel zit.

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

Zoals dikwijls in Azië, zal er naast het typische kommetje rijst een verscheidenheid aan gerechten op de Thaise tafel staan:

  • soep,
  • curry,
  • een gestoomde gerecht,
  • een gebakken gerecht,
  • een salade en
  • enkele dipsausjes.
Thaise kip curry

De lekkerste Thaise kip curry maak je zelf! En Goedkoop!!!

Wanneer jij een authentieke Thaise maaltijd wil serveren, kan je reeds flink wat inspiratie opdoen met de recepten op deze pagina. Voor de vegetariërs kan je dikwijls een klassiek gerecht snel vegetarisch maken door het eenvoudig weglaten van alle niet vegetarisch ingrediënten – zoals vissaus te vervangen met sojasaus, uiteraard met een andere smaak – of door het toevoegen van tofu voor wie toch plantaardige eiwitten in het gerecht wil.

Probeer een of alle recepten die je ziet in de kleine foto’s op deze pagina en deel in de fierheid, die Thaise keukenchefs terecht voelen bij het serveren van hun unieke en aromatische gerechten.

Oosterse, Thaise pomelo salade

Thaise salade

Pomelo is – voor zover ik al gezien heb- de grootste van alle citrusvruchten. Het fruit heeft een zeer dikke, gele/groene schil en de witte bittere rand rondom het vruchtvlees smaakt zoals pompelmoes. Het vruchtvlees van de pomelo smaakt helemaal niet bitter, ook niet zuur en lichtjes zoet. Je kan 1 vrucht leukweg met zijn tweeën eten als flinke tussendoor. In Thailand maken ze er salades mee en in India gaat het mee onder chutneys.

Dit fruit vindt zijn oorsprong in Thailand en Maleisië, maar is hier in Maleisië niet echt makkelijk te verkrijgen. Logischerwijze dat je het ook niet makkelijk in de lage Landen zal terugvinden en wegens het lange transport kan het fruit ietwat droog op je bord aankomen. Vandaar makkelijk te vervangen met niet zure sinaasappel en/of pompelmoes, waar je dan ook weer zorgt dat je eerst al het bittere, witte vel verwijderd alvorens in je salade te verwerken.

Thaise salade
 
Bewaar Print
Werktijd
20 min
Kooktijd
10 min
Totaal
30 min
 
Op zoek naar een lekkere Thaise salade? Ga dan aan de slag met dit authentiek Thais recept, zodat je snel zal genieten van alle 5 Thaise smaken in je gerecht.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Salade
Cuisine: Thailand, Glutenvrij
Voor hoeveel personen: 4
Ingredienten
In een Thaise salade meng je wat je in huis hebt 🙂 Bijvoorbeeld:
  • 30ml plantaardige olie om te bakken (2 eetlepels)
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 grote pomelo: alle velletjes verwijderen
  • 120 gram gekookte gepelde garnalen
  • indien voorhanden: 120 gram glutenvrij krabvlees (lees de verpakking wanneer je kant en klaar krabvlees koopt of er geen tarwe inzit!)
  • 1 eetlepel geroosterde pinda's, gemalen
  • 11 kleine verse muntblaadjes
  • 2 lente-uitjes fijn gesneden
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngesneden
  • verse korianderblaadjes
  • geraspte verse kokosnoot (optioneel)
Voor de dressing: naar smaak!
  • 2 eetlepels glutenvrije vissaus (lees de verpakking of er geen verborgen tarwe in je fles zit: de beste vissaus bevat alleen anchovis en (zee)zout)
  • ½ eetlepel palmsuiker (kokossuiker, gula melaka) of zachte, donkere, bruine suiker
  • 2 eetlepels limoensap
Bereiding
  1. Roer alle ingrediënten van de dressing door elkaar tot de suiker volledig is opgelost en zet apart.
  2. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie tot ze goudbruin zijn en zet apart. Houd het vuur laag en let erop dat de knoflook niet bitter gaat ruiken (noch bitter gaat smaken wegens aanbranden op een te heet vuur).
  3. Meng kleine stukjes pomelo met garnalen, krab, pinda's, munt en het gebakken sjalot-knoflook mengsel.
  4. Giet de dressing over je Thaise pomelo salade en strooi er de rest (koriander en indien voorhanden kokosrasp) van de ingrediënten over.
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Speculaas cookies
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer