Maak zelf feestelijke aardappelpuree in de oven met dit makkelijk pommes duchesses of hertoginneaardappelen recept zodat je jezelf en je gasten makkelijk kan verwennen.
Een ontzettend mooie naam voor aardappelpuree die in plaats van te verwerken in kroketten, simpelweg op een bakplaat bedekt met boterpapier worden gespoten en dan verder bruin wordt gebakken in de oven.
Gemakkelijk, mooi, snel en lekker!
Hertoginneaardappelen recept
- 1/2 kg aardappelen
- 25 gram echte boter
- dooiers van 2 eieren of 1 volledig ei
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje peper
- 1 snuifje zout
- boter om een bakplaat in te vetten
Pommes Duchesses maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
- Schil de aardappelen en kook ze in een pot met water tot ze gaar zijn (15 minuten). Je kan ook aardappels koken in de magnetron: doe ze in een kom met water en kook voor ongeveer 10 minuten.
- Gekookte aardappelen afgieten en verder drogen op het vuur.
- Voeg de eierdooiers of het ganse ei, boter, zout, peper en nootmuskaat toe en maak aardappelpuree (met een vork of aardappel stamper, niet met een staafmixer).
- Bakplaat invetten met boter.
- Vul een spuitzak met de puree en spuit rozetten op de bakplaat.
- Bak de hertoginneaardappelen enkele minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Haal de aardappelen uit de oven en dien op.
Je kan de Pommes Duchesses ook gebruiken als basis voor kroketten.
Een reactie achterlaten