Op zoek naar een lekker en snel pasta recept met eens iets anders dan de klassiekers: geen room, geen tomaten? Lees hier verder voor een makkelijk tagliatelli met scampi recept: klaar in 20 minuten (of sneller als je het recept een paar keer gemaakt hebt en een electrische waterkoker bij de hand hebt.
Voor het snelste resultaat koop je verse, gekuiste garnalen (staartje mag er aan blijven).
In dit recept gaan we de garnalen gewoon bakken tot ze roos zijn en brengen ze verder op smaak met gepikkelde peper of sambal oelek, koriander of je favoriete, verse tuinkruiden en vers citroen- of limoensap.
Dankzij het Internet kan je schijnbaar alles aan je deur geleverd hebben dezer dagen. Zo ook kleine, ietwat op een ovale kers tomaat lijkende "kers pepers" in een bokaal van bijvoorbeeld het merk Aleyna: eenvoudig te koop op Amazon.com.
Je kan natuurlijk ook (zelf gemaakte )gepikkelde pepers gebruiken uit een bokaal (makkelijk te verkrijgen in de Turkse winkels) of gewoon een lepel sambal oelek: wat je maar in huis hebt voor de smaakcombinatie heet en zuur. Indien te heet, voeg dan wat bruine suiker toe tijdens het bakken.
Tagliatelli met scampi ingrediënten
- 8 (Aleyna) kers pepers, het steeltje verwijderen en in plakjes snijden of 1 flinke koffielepel (naar smaak) sambal oelek
- 350 gram tagliatelli
- gezouten koken water
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- een 16tal grote rauwe scampi garnalen, gepeld en gekuist (de zwarte ader – het darmkanaal – verwijderd: kan je aan beginnen als de pasta kookt)
- 1 eetlepel of meer naar smaak van verse, niet al te fijngehakte korianderblaadjes en/of andere verse tuinkruiden
- sap (naar smaak) van een onbespoten citroen
- 3 eetlepels van de beste olijfolie voor sla
Tagliatelli met scampi ingrediënten
- Kook water met zout in een grote pot en kook hierin de tagliatelli beetgaar (een 10 tal minuten, volg de kooktijd zoals ze op de verpakking staat voor ‘al dente’). Laat uitlekken en roer er de gepikkelde (Aleyna) pepers of sambal oelek door naar smaak (proeven dus).
- Zet een anti kleeflaagpan op het vuur, giet er de zonnebloemolie of arachideolie in en laat goed heet worden alvorens er de scampi’s in te bakken net tot ze roze verkleuren langs beide kanten.
- Haal de scampi’s met een schuimspaan uit de pan en roer ze met de vers versnipperde koriander door de pasta.
- (Als de olie niet verbrand is kan je de ganse inhoud van de pan door de pasta roeren). Voor de gezondheid besprenkel je best met koud geperste, niet verhitte extra vierge olijfolie.
- Knijp nog wat vers citroensap naar smaak over de tagliatelli met scampi en breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
Een reactie achterlaten