• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Erwtensoep Recept

Makkelijk en lekker erwtensoep recept zodat je met de eerste voorjaarsgroenten snel een lekkere soep kan maken: serveer lekker warm of koud uit de ijskast.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Lente Recepten>>Erwtensoep Recept

Laat een Reactie achter

Makkelijk en lekker erwtensoep recept zodat je met de eerste voorjaarsgroenten snel een lekkere soep kan maken: serveer lekker warm of koud uit de ijskast.

Deze lentesoep smaakt nog beter als je ze 3 tot 4 uur in de ijskast laat afkoelen en dan koud serveert met verse kleine doperwtjes of lentespruiten (bijvoorbeeld erwtenspruiten of radijsjesspruiten of tuinkers), extra peper van de molen en wat Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor erwtensoep

  • 750 gram verse erwten
  • 2 sjalotten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Om te serveren indien voorhanden:

  • verse, kleine doperwtjes
  • verse erwtenscheutjes of radijsspruiten (net ontkiemde radijszaadjes)
  • grof gemalen peper
  • geraspte kaas, tofu of zelf gemaakte verse kaas (melk opkoken, laten stremmen met citroensap en door een kaasdoek gegoten, voor stap voor stap recept met foto’s, lees verder op dit ricotta recept)

Erwtensoep ReceptHoe maak je zelf erwtensoep

  1. Dop de erwten. Als de peulen klein en zeer vers zijn, hak je de helft gewoon fijn.
  2. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
  3. Verwarm de olie in een soeppot en bruin hierin de sjalotten zachtjes aan. Voeg de peulen toe als je ze had fijngehakt, roer en laat 2 minuten meestoven.
  4. Voeg nu de kippenbouillon toe, breng aan de kook en voeg dan de gedopte erwtjes toe.
  5. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de erwtjes gaar zijn. Proef halverwege de kooktijd en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de room toe en pureer de erwtjes goed fijn.
  7. Filter de erwtensoep eventueel verder door een vergiet en dien warm op of laat eerst afkoelen in de ijskast.

Filed Under: Lente Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten
  • Brood Bakken: Grootmoeder’s Wit + 7x Bruin + 3x Jeroen Meus
  • Topfavoriet! Asperges a la Flamande – Puur genieten van Belgische kwaliteit
  • Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2022! Eenvoudig, klassiek
  • Simpel snel Bananen Smoothie – fris Genieten op hete dagen!
  • Je 5 beste Aardappelsalades van Jamie Oliver tot Jeroen Meus

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Volg Ons Op…

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!