Op zoek naar een makkelijk butternutsoep recept met schil en al? Maak dan dit super simpel pompoensoep recept: alles gaat in de soep dus gegarandeerd meer smaak en minder werk.
Slechts 3 groenten nodig: ui als soepgroente voor meer smaak goudbruin bakken, butternut als smaakvolle niet superzoete pompoen en appel om een zachtzure, frisse toets toe te voegen in je soep: lekker!
Butternutsoep met schil en appel

Dit super simpel paleo recept is je perfecte pompoensoep voor herfst en winter…
Of het ganse jaar door, want butternut kan je het hele jaar in de supermarkten terugvinden.
Butternut is niet alleen een zeer smaakvolle pompoen, het vruchtgewas zit boordevol gezonde voedingsstoffen zoals carotenoïden en andere nuttige antioxidanten.
Verder heeft het ontstekingswerende eigenschappen en zou helpen bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel.

+ … Butternutpompoen hoef je – net zoals een courgette – niet te schillen voor in je soep: dus al het lekkers en al het gezonde hierboven vermeld zal je niet weggooien met de schil maar wel mee opeten: dus meer smaak, meer gezond en vooral geen tijdrovend schilwerk en ook geen afval (want het is buiten het seizoen best een prijzige groente hier).
Vooral in de herfst en winter raden we zelfgemaakte kippenbouillon aan in plaats van water wegens meer eiwitten en andere voedingsstoffen (gelatine zit immers niet in een bouillonblokje!) die je dankzij een langzaam pruttelende bouillon uit de beenderen kan trekken. Zeer nuttig om je aan te sterken tegen de herfst en winterverkoudheden.

3 groenten (ok, appel is eigenlijk een fruit) + 2 kruiden (3 wanneer je behalve kaneel ook nog nootmuskaat door je soep roert), olie of andere vetstof om te bakken (spekvet en ghee zijn wat smaak betreft toppers voor wie het paleo dieet volgt), klassiek is boter de lekkerste vetstof bij pompoen… pruttelen in water, pureren, verder op smaak brengen met zout en klaar is je fluweelzachte pompoensoep die je gegarandeerd zal opwarmen op een koude dag!
Recept butternut en appel soep

3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met schil
Ingrediënten
- 2 theelepels vetstof klassiek: hoeveboter, spekvet of ghee voor het paleo dieet, arachideolie voor De Voedselzandloper
- 2 uien 100 gram
- 400 gram butternut vruchtvlees met schil
- 2 kleine rode appels (Red Delicious - 200 gram)
- 1/2 theelepel of 2 mespunten kaneelpoeder
- rotszout of zeezout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- 1 liter water of zelfgemaakte kippenbouillon voor meer smaak en flink wat meer gezonde voedingsstoffen
Bereiding
- Verwarm de vetstof in een brede soeppot, snijd er de uien in en begin te bakken tot de uien goudbruin kleurt (10tal minuten).
- Snijd ondertussen de appels en de butternut in stukken: appels en butternut NIET schillen, wel zaadjes + klokhuis + draadjes verwijderen uiteraard. Voeg bij de gebruinde uien, strooi er kaneelpoeder, peper en zout over en laat 10 minuten mee stoven: voeg meer vetstof toe indien de pot te droog aanvoelt.
- Overgiet met water (of kippenbouillon), zet een deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zeer laag vuurtje.
- Pureer je butternutsoep met appel fijn, proef en breng verder op smaak met peper en/of rotszout.
Een reactie achterlaten