2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefde Recepten
5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!
Onskookboek.be » Soep » 2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefde Recepten
De lekkerste pompoensoep maak je met de butternut of flespompoen. Kies daarbij de lekkerste vetstof voor pompoen: boter, en succes is al verzekerd. Wie het paleo dieet volgt vervangt boter door ghee of spekvet en wie De Voedselzandloper of vegan eet, die kiest voor kokosolie, zodat je de ingrediënten goed kan bruinen zonder dat je vetstof verbrandt!
Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!butternut is een zoete pompoen, soep kan altijd een zure component gebruiken dus yoghurt is in de klassieke en goedkope keuken ideaal om naar smaak (na het pureren) toe te voegen (max 100 gram in onderstaand recept). De yoghurt niet mee koken, dus makkelijkst is gewoon een potje yoghurt mee op tafel te zetten bij het serveren. (
in plaats van een potje yoghurt, Griekse yoghurt of crème fraîche bij op tafel zetten
kruid je soep in onderstaand recept extra met 1 laurierblad, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/4 theelepel oregano en na het pureren naar smaak nog een snuifje nootmuskaat toevoegen.
2 tips om butternutsoep te maken… met minder werk!
Pompoensoep maken volgens een recept van de meest populaire Belgische TV chef: Jeroen Meus, dus makkelijk en lekker!
Minder werk doen we op 2 manieren: iets anders het werk laten doen of… gewoon het werk niet doen.
Staat je oven aan om iets te bakken of te roosteren, leg dan de in de lengte doorgesneden (en zaadjes verwijderde) flespompoen met de snijkant op een boterpapier op een bakplaat en laat een drie kwartier garen in de oven op 200 graden. Laat dan de pompoen afkoelen en schep de pompoenpuree uit de schil of snijd de schil van de butternutpompoen met een aardappelmesje. Of… verwerk de butternut met schil in de soep.
En bovenstaand “ovenverhaal” kan je helemaal overslaan: gewoon de butternut halveren in de lengte, zaadjes verwijderen en met schil en al soep van maken. Daarna de soep al dan niet wat langer laten garen, pureren en klaar.
3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met… appel!
Bonustip: wie fluweelzachte flespompoensoep wil maar met schil heeft gekookt, die wrijft de soep na het pureren door een zeef (mag wel maar hoeft niet!). Niet schillen spaart toch wel het ietwat “gevaarlijke” schillen van een pompoen uit en er gaat niets verloren: dus meer waar voor je geld + het gezondste van de butternut zit in de schil!!!
Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken…1 scheut maisolie of een klont boter
2 ajuinen
2 knoflooktenen
1 preiwit
3 grote tomaten
400 gram pompoenpuree van butternut
peper en zeezout
1 groentebouillonblokje
Provençaalse kruiden
1 kippenbouillon keteltje van Knorr
Hoe maakt grootmoeder deze simpele maar lekkere pompoensoep?
Spotgemakkelijk recept om lekkere pompoensoep te maken voor studenten, zodat ieder die een kookpot, pompoen en vuur heeft, zal genieten van een kom verse soep.Snijd je groenten in beetgare stukjes.
Giet een scheut maisolie in een pot of smelt een klont boter.
Doe daar bij 2 ajuinen + 2 tenen look: efkes stoven.
Doe daarbij een preiwit en 3 in dobbelsteentjes gesneden grote tomaten: mee stoven.
Dan 400gr pompoen puree erbij, p & z, 1 groente bouillon blokje, Provençaalse kruiden + 1 kippenbouillon keteltje van Knorr bijvoegen.
Ondertussen kokend water toevoegen tot gewenste dikte en laten sudderen naar wens.
Dat ist :-)
Hoe lekkere butternutsoep maken?!
2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefde Recepten
https://www.onskookboek.be
5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!
Verwarm de vetstof in een gietijzeren soeppot op een redelijk hoog vuur en begin er de uien in te bruinen: dus blijf bij de pot en roer zo nu en dan om. Voeg het stukje kaneelstokje toe.
Snijd een butternut in stukken (zaadjes verwijderen en indien gewenst schillen) tot je 400 gram vruchtvlees hebt. Voeg bij de uien en bruin mee aan: roer nog steeds zo nu en dan om en voeg meer olie toe wanneer de bodem van de pot te droog aanvoelt.
Rasp en de verse gemberwortel over en roer goed om.
Snijd ondertussen de knoflookteentjes fijn en voeg pas toe wanneer de uien en de pompoen wat gebruind zijn. Laat een minuutje meestoven en roer goed om.
Zet het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat zeer zachtjes de pompoen garen (10 tot 15 minuten).
Voeg het water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten verder ruttelen.
Verwijder het kaneelstukje (tenzij je het echt niet meer kan vinden) en pureer je butternutsoep. Proef en breng verder op smaak met rotszout en zwarte peper van de molen. Indien de soep te dik is naar je zin, pureer er dan wat extra water of kippenbouillon door.
Serveer met verse groene tuinkruiden of rasp er nog wat verse gemberwortel over.
OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer
Lekker recept en héél eenvoudig om te maken .