• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefde Recepten

5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!

Onskookboek.be » Soep » 2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefde Recepten

3 Reacties

5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak.

Bonus: grootmoeder’s simpel pompensoep recept boordevol smaak!

De lekkerste pompoensoep maak je met de butternut of flespompoen. Kies daarbij de lekkerste vetstof voor pompoen: boter, en succes is al verzekerd. Wie het paleo dieet volgt vervangt boter door ghee of spekvet en wie De Voedselzandloper of vegan eet, die kiest voor kokosolie, zodat je de ingrediënten goed kan bruinen zonder dat je vetstof verbrandt!

Butternutsoep

Inhoud

  • 1 3 tips om butternutsoepen nog lekkerder te maken
  • 2 2 tips om butternutsoep te maken… met minder werk!
  • 3 Bonus: grootmoeder’s simpel pompoensoep recept boordevol smaak!
    • 3.1 Pompoensoep butternut ingrediënten:
    • 3.2 Hoe maakt grootmoeder deze simpele maar lekkere pompoensoep?
  • 4 Hoe lekkere butternutsoep maken?!
  • 5 2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefde Recepten
    • 5.1 Ingrediënten
    • 5.2 Bereiding 

3 tips om butternutsoepen nog lekkerder te maken

  • Pompoensoep
    Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!
    butternut is een zoete pompoen, soep kan altijd een zure component gebruiken dus yoghurt is in de klassieke en goedkope keuken ideaal om naar smaak (na het pureren) toe te voegen (max 100 gram in onderstaand recept). De yoghurt niet mee koken, dus makkelijkst is gewoon een potje yoghurt mee op tafel te zetten bij het serveren. (
  • in plaats van een potje yoghurt, Griekse yoghurt of crème fraîche bij op tafel zetten
  • kruid je soep in onderstaand recept extra met 1 laurierblad, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/4 theelepel oregano en na het pureren naar smaak nog een snuifje nootmuskaat toevoegen.

2 tips om butternutsoep te maken… met minder werk!

Pompoensoep Jeroen Meus
Pompoensoep maken volgens een recept van de meest populaire Belgische TV chef: Jeroen Meus, dus makkelijk en lekker!

Minder werk doen we op 2 manieren: iets anders het werk laten doen of… gewoon het werk niet doen.

  • Staat je oven aan om iets te bakken of te roosteren, leg dan de in de lengte doorgesneden (en zaadjes verwijderde) flespompoen met de snijkant op een boterpapier op een bakplaat en laat een drie kwartier garen in de oven op 200 graden. Laat dan de pompoen afkoelen en schep de pompoenpuree uit de schil of snijd de schil van de butternutpompoen met een aardappelmesje. Of… verwerk de butternut met schil in de soep.
  • En bovenstaand “ovenverhaal” kan je helemaal overslaan: gewoon de butternut halveren in de lengte, zaadjes verwijderen en met schil en al soep van maken. Daarna de soep al dan niet wat langer laten garen, pureren en klaar.
Butternutsoep met schil
3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met… appel!

Bonustip: wie fluweelzachte flespompoensoep wil maar met schil heeft gekookt, die wrijft de soep na het pureren door een zeef (mag wel maar hoeft niet!). Niet schillen spaart toch wel het ietwat “gevaarlijke” schillen van een pompoen uit en er gaat niets verloren: dus meer waar voor je geld + het gezondste van de butternut zit in de schil!!!

Smakelijk!

Klik hier voor 50+ pompoensoep recepten, zodat jij zeker een recept zal vinden dat je nog nooit geproefd zal hebben.

Bonus: grootmoeder’s simpel pompoensoep recept boordevol smaak!

Simpel pompoensoep recept

Grootmoeder’s Kempische groentesoep, zonder complimenten :-) Met pompoenpuree om sneller te werken. Pompoenpuree maak je nu er veel pompoenen zijn makkelijk én goedkoop met 1 van deze 6 recepten.
Extra voordeel is dat pompoenpuree al gepureerd is. Dat maakt je soep makkelijker dik zonder de rest van de groenten te pureren: dus heb je daar meer beet.

Pompoensoep butternut ingrediënten:

  • Pompoensoep Sandra Bekkari
    Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken…
    1 scheut maisolie of een klont boter
  • 2 ajuinen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 preiwit
  • 3 grote tomaten
  • 400 gram pompoenpuree van butternut
  • peper en zeezout
  • 1 groentebouillonblokje
  • Provençaalse kruiden
  • 1 kippenbouillon keteltje van Knorr

Hoe maakt grootmoeder deze simpele maar lekkere pompoensoep?

  1. Pompoensoep maken
    Spotgemakkelijk recept om lekkere pompoensoep te maken voor studenten, zodat ieder die een kookpot, pompoen en vuur heeft, zal genieten van een kom verse soep.
    Snijd je groenten in beetgare stukjes.
  2. Giet een scheut maisolie in een pot of smelt een klont boter.
  3. Doe daar bij 2 ajuinen + 2 tenen look: efkes stoven.
  4. Doe daarbij een preiwit en 3 in dobbelsteentjes gesneden grote tomaten: mee stoven.
  5. Dan 400gr pompoen puree erbij, p & z, 1 groente bouillon blokje, Provençaalse kruiden + 1 kippenbouillon keteltje van Knorr bijvoegen.
  6. Ondertussen kokend water toevoegen tot gewenste dikte en laten sudderen naar wens.
  7. Dat ist :-)

Hoe lekkere butternutsoep maken?!

2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefde Recepten

https://www.onskookboek.be
5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!
4.67 from 3 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 35 minutes mins
Totaal 45 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 5

Ingrediënten

  • 2 uien 80 gram
  • 400 gram butternut
  • 1 eetlepel vetstof
  • 3 cm stukje schors van een kaneelstokje
  • 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 2 knoflookteentjes fijngesneden
  • 400 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • rotszout en zwarte peper naar smaak

Bereiding
 

  • Verwarm de vetstof in een gietijzeren soeppot op een redelijk hoog vuur en begin er de uien in te bruinen: dus blijf bij de pot en roer zo nu en dan om. Voeg het stukje kaneelstokje toe.
  • Snijd een butternut in stukken (zaadjes verwijderen en indien gewenst schillen) tot je 400 gram vruchtvlees hebt. Voeg bij de uien en bruin mee aan: roer nog steeds zo nu en dan om en voeg meer olie toe wanneer de bodem van de pot te droog aanvoelt.
  • Rasp en de verse gemberwortel over en roer goed om.
  • Snijd ondertussen de knoflookteentjes fijn en voeg pas toe wanneer de uien en de pompoen wat gebruind zijn. Laat een minuutje meestoven en roer goed om.
  • Zet het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat zeer zachtjes de pompoen garen (10 tot 15 minuten).
  • Voeg het water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten verder ruttelen.
  • Verwijder het kaneelstukje (tenzij je het echt niet meer kan vinden) en pureer je butternutsoep. Proef en breng verder op smaak met rotszout en zwarte peper van de molen. Indien de soep te dik is naar je zin, pureer er dan wat extra water of kippenbouillon door.
  • Serveer met verse groene tuinkruiden of rasp er nog wat verse gemberwortel over.
Keyword Butternut, De Voedselzandloper, Flespompoen, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Paleo Dieet, Vegan, Vegetarisch
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Reacties

  1. joan zegt

    oktober 22, 2023 at 11:27 pm

    nee
    ik vind zo’n soep gewoon goedkoop en helemaal geen hoogvlieger. . echte soep maakt men met echte bouillon getrokken en niet met een blokje of bouillon pasta.
    wij eten pompoen / butternut enz zeer zelden en alleen als ons budget laag is.
    En grootmoeder’s recept? Mijn grootmoeder kende zelfs geen pompoenen hier in België en ons gezin wel omdat wij in het buitenland woonde.- En zo lange zijn pompoenen hier in de gewone huishoudens.. daarom kennen de mensen dat ook niet en maken ze ons wijs dat het van grootmoeder is. .
    en waarom denken de grote chefts dat men echt pompoen soep wil eten in een restaurant? IK zeker NIET- maar ja een echte soep DAAR is werk aan en kost ook veel meer aan vlees en groenten / of vis

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      december 18, 2023 at 4:53 pm

      Pompoen werd in ons familie al gegeten tijdens de tweede wereldoorlog. Daarom niet met plezier, maar als er niets anders was: beter dan niks,

      Beantwoorden
  2. Katty zegt

    september 18, 2019 at 2:46 am

    5 stars
    Lekker recept en héél eenvoudig om te maken .

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!