Op zoek naar een super simpel (paleo) recept om lekkere zoete aardappel soep te maken die ieder kan maken? Gevonden! Gewoon Makkelijk ALLES in 1 pot, koken en genieten maar!
De zoete smaak van de zoete aardappels wordt in evenwicht gebracht met de zure smaak van tomaat. Kaneel is een ideale extra smaakmaker in zulk een zuur-zoete combinatie: peper en zout erbij en voilà: een 2 lekker vullende kommen smeuïge soep:
Lekkere paleo variaties op onderstaand zoete aardappel soep recept

Proeven is steeds de boodschap:
- indien nodig meng je wat extra vers geperst citroensap of limoensap door de soep, of serveer je soep met apart een schijfje citroen of limoen per persoon
- als extra smaakmaker kan je ook een stengel citroengras vanaf het begin mee in de soep doen: wel met het kaneelstokje uit de pot halen alvorens je soep te pureren
- voeg naar wens extra groenten toe (pompoen, wortelen, rode of gele paprika, tomaat): voeg dan ook meer water toe zodat alle groenten onder water staan tijdens het pruttelen. Is je soep na het mixen te dik, voeg dan meer water of een extra rijpe tomaat toe en pureer opnieuw.
- geen tomaten (ook niet uit blik)?: kook dan met 1/3 theelepel tijm en breng verder op smaak met citroen- of limoensap
- voor een nog meer oosterse smaak voeg je wat chilivlokken of een vers pepertje of kerriekruiden toe. De pittigheid temper je met meer kokosroom en laat 1 minuut voor het pureren verse korianderblaadjes mee koken of laat vanaf het begin ook korianderwortel en/of -stengels mee koken.
- voor een volledige maaltijdsoep, kook je gehaktballetjes (en gebruik dat kookwater in plaats van gewoon water om onderstaand soep recept klaar te maken) of garneer je de soep met apart gebakken stukjes spek.
Heb jij nog een tip om zoete aardappel soep nog lekkerder te laten smaken, laat dan een reactie onderaan: dankuwel!
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook dit makkelijk zoete aardappel recept met opnieuw maar 2 groenten (en ook volledig paleo).
Smakelijk!

Super Simpel Paleo | Zoete Aardappel Soep
Ingrediënten
- 200 gram oranje zoete aardappel
- 1 rijpe tomaat 100 gram
- 1 snuifje gedroogde tijm
- 1 stuk kaneelstokje van 1 cm
- naar smaak: een snuifje zeezout of rotszout
- naar smaak: zwarte peper
- 400 ml water
- indien voorhanden en naar wens: kokosroom
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Snijd de tomaat in stukjes.
- Doe de zoete aardappel, tomaat, gedroogde tijm, een stukje kaneel, een snuifje zeezout of rotszout, een snuifje zwarte peper met een 400 ml water (zorg ervoor dat alle groenten onder staan) in een soeppot, breng aan de kook en laat een 20tal minuten pruttelen tot de zoete aardappel stukjes gaar gekookt zijn (je kan ze dan met een vork makkelijk tot aardappelpuree pletten).
- Haal het stukje kaneel uit de soeppot en pureer met een staafmixer.
- Breng verder op smaak met peper, zeezout of rotszout, 1 eetlepel kokosroom en serveer je zoete aardappel soep met wat verse, groene tuinkruiden of gedroogde tijm gegarneerd.
Een reactie achterlaten