Zeer makkelijk broccoli knoflook soep recept zodat je met weinig ingrediënten een goedkope, makkelijke en vooral lekkere soep zal klaarmaken.
Voor het overheerlijk aroma rooster je de knoflook in de oven. Om energie te sparen doe je dit best wanneer je een ander gerecht in de oven klaarmaakt. Je kan de geroosterde knoflook makkelijk 1 week bewaren in je ijskast.
Deze lekkere knoflook soep is zeer makkelijk en klaar in 1 uur en 15 minuten (knoflook apart roosteren neemt een 45 tal minuten in beslag, heb je dat al van tevoren gedaan, dan is het ruim onder het uur klaar).
Recept voor 6 tot 8 personen.
Ingrediënten
- 1 grote bol knoflook
- 1 broccoli van ongeveer 750 gram
- 1 fijngehakte ui
- 1,5 liter kippenbouillon (zelf gemaakt of van kippenbouillon-blokjes)
- 1 grote aardappel in stukken van ongeveer 2cm gesneden
- 30 gram echte boter en wat olijfolie (of 3 eetlepels gezonde olijfolie) voor de soep
- wat olijfolie voor het roosteren van de knoflook
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Knoflook roosteren in de oven
Rooster knoflook in de oven tijdens het bereiden van andere oven-gerechten.
- “Onthoofd” de knoflook bol ongeveer 1 cm van de top. Sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over en zet de “knoflook-hoed” weer op de knoflook bol.
- Pak de knoflook bol in aluminiumfolie in, en zet in een oven van 200 graden voor 45 minuten.
- Geroosterde knoflook is klaar wanneer de look zacht is en een rijke gouden kleur heeft.
Laat de knoflook afkoelen en gebruik in de soep of bewaar enkele dagen in de ijskast.
Knoflook broccoli soep maken
- Hak de broccoli bloempjes en stengeltjes grofweg.
- Smelt de boter met olijfolie (of alleen olijfolie) in een pan, voeg de ui toe en laat op een laag vuur stoven.
- Voeg daarna de aardappel, broccoli en kippenbouillon toe en verwarm op een hoog vuur tot kookpunt.
- Draai het vuur lager, zet het deksel halfweg op de pot en laat een 25 tal minuten sudderen.
- Pers de geroosterde knoflook in de soep (gooi de schil weg) en laat 5 minuten verder sudderen.
- Proef en voeg peper en eventueel zout toe.
- Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer je broccoli knoflook soep heet met een stuk geroosterd Frans brood. Een lekkere tip is uw geroosterd brood in te wrijven met wat olijfolie en een beetje geroosterde knoflook en zo even te roosteren in de oven (maximaal 4 minuten onder de grill, blijf erbij zodat niets aanbrandt).
Een reactie achterlaten