• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Noedelsoep = Maaltijdsoep waar alles in zit wat je nodig hebt!

Maak deze makkelijke noedelsoep in de slowcooker zodat je er geen omkijken naar hebt. Ideaal eenpansgerecht voor een drukke doordeweekse dag.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Noedelsoep = Maaltijdsoep waar alles in zit wat je nodig hebt!

Laat een Reactie achter

Maak deze makkelijke noedelsoep in de slowcooker zodat je er geen omkijken naar hebt. Ideaal eenpansgerecht voor een drukke doordeweekse dag.

En alhoewel je de slowcooker eerder tijdens de koudere wintermaanden uit de kast zou halen… Met (dit) wisselvallig regenweer is het ideaal: ga even buiten (naar de winkel) wanneer de zon schijnt, en je slowcooker blijft rustig doorkoken zonder dat je erbij moet blijven.

Noedelsoep

Noedelsoep maken in de slowcooker

Thaise soep
Op zoek naar Aziatische noedelsoep? Ga dan aan de slag met dit recept van Jamie Oliver.

Uiteraard is de slowcooker ideaal om stoofvlees of beenderen te garen tot bouillon.

Voor groenten moet je wel een beetje uitkijken welke groenten je de volle 8 uur kan laten mee koken. Dit zijn vooral dezelfde groenten die je aan stoofvlees zou toevoegen zoals wortelen, knolselder, rapen, aardappel, ui, selder, prei of paprika. Zachtere groenten voeg je bijvoorbeeld pas het laatste uur toe.

En pasta voeg je best pas toe in het laatste half uur.

Makkelijkst is het receptenboekje van je slowcooker te raadplegen, of sluit je aan bij de vele slowcooker facebook groepen voor extra inspiratie. Uiteraard kan je ook altijd heir je vragen stellen :-)

Paleo noedelsoep

Je makkelijkste Aziatische soep maak je met dit recept dat ieder kan maken, zodat je zal genieten van een vullende kom warme soep: een ideale opkikker op een koudere dag.

Wie het paleo dieet volgt (of De Voedselzandloper), die zal terecht opmerken dat normale rijstnoedels of gewone spaghetti niet paleo zijn: granen zijn immers niet toegelaten in beide diëten. Gelukkig bestaat er ook boekweitpasta – soba noedels zoals de Japanners het noemen. Wel goed op de verpakking letten, dat de ingrediënten geen tarwe bevatten.

Wie vindt dat ook boekweit niet paleo is, die kan dan weer shirataki noedels gebruiken: deze komen immers van de konjac wortel, dus geen graan en ook geen pseudograan.

Wie vindt dat konjac noedels bewerkt voedsel is, dus ook niet paleo… Toch even vermelden dat er ook geen slowcookers waren in de paleo tijd. Om maar te zeggen: kook met moderne ingrediënten en apparaten, maar blijf wel paleo denken: vooral veel groenten eten en wanneer het kan (wanneer de jacht gunstig was of wanneer je geldbeugel het toelaat): vlees en vis. Eitjes zijn nog het makkelijkst gekocht of gewonnen, net zoals in de oertijd mogen we gokken.

Tenslotte: paleo is niet alleen de juiste ingrediënten eten. Zou dat zo zijn, dan had ik nu geen pijnlijke rug en kon ik weer lopen als een kind… Paleo is vooral gezond leven, gebaseerd op het leven van onze voorouders. Dit houdt dus in de eerste plaats in: leven in een gezonde omgeving, flink wat bewegen en uiteraard gezond eten.

Wat de Romeinen ons kunnen leren over de slowcooker

Everzwijn
Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.

Wist je dat de Romeinen hun vlees omwikkelden met klei en zo in het vuur gooiden? Voordeel was dat het vlees kookte in eigen nat. Ook klei is vochtig, dus je vlees wordt niet gebakken en gaat dus zeker ook niet aanbakken.

Een slowcooker is zowat de moderne versie van wat de Romeinen al deden… maar dan wel op elektriciteit. Slow cooker vertaalt in “trage koker”: 6 tot 8 uur, of ‘s morgens alles ij je pot en een lekkere maaltijd is gaar en klaar wanneer je ‘s avonds weer thuiskomt.

Voor vlees en groenten hoef je nauwelijks water toe te voegen zodat je ingrediënten – net zoals bij de Romeinen – garen in eigen nat.

Voor soep voeg je uiteraard wel wat extra water toe.

Omgekeerd kan je een half uurtje voor het einde van de kooktijd een maizenapapje aan de slowcooker toevoegen, zodat je een gebonden saus zal hebben op het einde van de gaartijd.

Stoofvlees Jeroen Meus
Voor minder dan 1 € per persoon inclusief ‘t abdijbier: goedkoop en makkelijk stoofvlees recept van Jeroen Meus!

Nu hoor ik de energie bewuste lezer denken: wat gaat me dat kosten aan elektriciteit wanneer die slowcooker een 6tal uren aan gaat staan? Wel: als vuistregel kan je stellen dat 1 uur bakken in de oven ongeveer evenveel kost als 2 keer koken in de slowcooker. Je slowcooker maakt immers veel minder hitte dan je oven. Uiteraard zal koken op gas altijd goedkoper uitkomen… Maar het gemak van de slowcooker waar je verder geen omkijken naar hebt: moet je voor jezelf uitmaken wat je dat waard is.

En niets belet je om een grote pot op het gasvuur te zetten en bijvoorbeeld je stoofvlees daarin rustig te laten pruttelen op een zo laag mogelijk vuurtje (of op de kachel zoals mijn moeder en grootouders het deden!).

Laat in een reactie weten waar jij de slowcooker voor gebruikt! Smakelijk!

Noedelsoep = Maaltijdsoep waar alles in zit wat je nodig hebt!

https://www.onskookboek.be
Maak deze makkelijke noedelsoep in de slowcooker zodat je er geen omkijken naar hebt. Ideaal eenpansgerecht voor een drukke doordeweekse dag.
5 from 2 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 8 hours hrs
Totaal 8 hours hrs 10 minutes mins
Gerecht Maaltijdsoep, Soep
Keuken Aziatisch, De Voedselzandloper Versie, Glutenvrije versie, Klassiek, Paleo Versie, Slowcooker
Servings 4

Ingrediënten

  • rotszout en peper van de molen
  • 750 gram kippenborsten
  • 2 liter kippenbouillon
  • 3 biologische wortelen
  • 3 selder stengels
  • 1 grote ui
  • 5 knoflookteentjes

Je Favoriete Kruidentuiltje of kruidenbuiltje bijvoorbeeld:

  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes

Op het einde toevoegen:

  • 250 gram noedels of pasta bijvoorbeeld dunne spaghetti is zeker overal te vinden, boekweitnoedels - soba - of konjac noedels zijn paleo - dus ook glutenvrij -
  • naar smaak rotszout, peper van de molen, vers geperst citroensap (van 1 citroen)
  • vers gehakte bieslook lenteuitjes en/of peterselieblaadjes

Bereiding
 

  • Kruid de kippenborsten naar wens met rotszout en peper van de molen. Leg ze onderaan in de slowcooker.
  • Giet er de kippenbouillon over, en voeg in schijfjes gesneden wortelen, in stukjes gesneden selder, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook en je kruidenbuiltje toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat alles zo een 8tal uur garen.
  • Verwijder de kip uit de pot en snijd in stukjes.
  • Doe de pasta en de kip weer in de pot, zet het deksel op de pot en laat de pasta een 35 tal minuten garen op laagste stand.
  • Proef en breng je noedelsoep verder op smaak met rotszout, peper van de molen en flink wat citroensap. Garneer met vers gehakte tuinkruiden en serveer onmiddellijk.
Keyword Deegwaren, Kip, Noedels, Pasta
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!