Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Rosti recept

October 12, 2013 door Ons Kookboek

Snel genieten van lekker gebakken aardappelen? Je kan het binnen de 30 minuten met dit makkelijk rosti recept.

Rösti is een Duits/Zwitsers gerecht dat in hoofdzaak bestaat uit geraspte aardappelen. Om snel te werken, kan je de aardappelen raspen en onmiddellijk gaar bakken in de pan. Heb je meer tijd, dan kan je de aardappels voorkoken, laten afkoelen, raspen en dan bakken of frituren.

Tips:

  • wij maken steeds 1 grote aardappelkoek. Omdraaien van deze grote rosti zonder hem te breken doe je door eerst een bord op de pan te leggen of een plat deksel. Makkelijker is kleine koekjes te bakken en om te draaien met een pannenkoekenschepper. Je hebt dan wel "meer pannen" nodig en let op dat als je met boter werkt, je de boter tussen de koekjes niet laat verbranden
  • je kan extra ingrediënten toevoegen, zoals spek en ui. Paprika vinden we al iets minder geslaagd, wegens het vocht dat uit de paprika kan stromen en zo het bakken kan bemoeilijken (je wil bakken in vet, niet koken in kookwater). Voor 4 personen: 1 kg aardappelen, 150 gram in smalle blokjes gesneden spek, 1 fijngesneden ui, peper en zout naar smaak, 40 gram vetstof.
  • na het raspen van de rauwe aardappels nemen we de geraspte aardappelen in onze handen en duwen er zoveel mogelijk vocht uit
  • met rauwe aardappels bakken we in een zo groot mogelijke tefalpan steeds een rosti voor 2 personen om zo makkelijk en snel mogelijk te werken

Rosti ingrediënten

  • Rosti Aardappelen(vastkokende) aardappels
  • peper, zout, (nootmuskaat)
  • (spek)
  • (ui)
  • vetstof

Rosti recept met voorgekookte aardappels

  1. Schoongeborstelde vastkokende aardappelen met zout in de schil net niet gaar koken en ze minstens 1 dag laten staan.
  2. De volgende dag de aardappelen pellen en ze raspen op een heel grove rasp.
  3. Flink wat olie, boter of margarine in een braadpan heet laten worden.
  4. De aardappelreepjes in de pan doen en ze al omscheppend bruin bakken. Eventueel kunnen ook blokjes spek, of kleingesneden ui meegebakken worden.
  5. Is alles bruin genoeg gebakken: doe dan het deksel op de pan en laat op een zacht vuur staan zodat de onderkant mooi bruin wordt.
  6. Met behulp van een beboterd deksel of bord de koek omdraaien (deksel op de pan, alles omdraaien zodat de koek in het bord of op het deksel valt en daarna weer in de pan laten glijden) en de tweede kant van de rosti aardappelen ook mooi bruin bakken.

Snelle rosti maken

  1. Schil de aardappelen en rasp ze dan met een grove rasp.
  2. Neem een deel van de geraspte aardappels en pers er met je handen zoveel mogelijk vocht uit en leg in een andere kom. Herhaal dit tot je alle geraspte aardappels hebt "handgeperst".
  3. Kruid de drogere aardappels met peper en zout (en indien gewenst nootmuskaat).
  4. Smelt olie in een brede tefalpan, laat goed warm worden, doe er de geraspte aardappels in en duw het oppervlakte zowat gelijk. Zet het vuur middelhoog (blijf bij je pan) en laat een 8tal minuten bakken: totdat je ziet dat de koek onderaan duidelijk moet omgedraaid worden.
  5. Draai de koek om, en laat op een kleiner voor rustig garen tot de onderkant ook bruin is en de rosti binnenin gegaard is.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Sus de Meyer says

    December 3, 2014 at 2:00 am

    Na het vocht er uitgeknepen te hebben meng ik de gerapste aardappelen met een geklutst eitje dit geeft een goede binding van de aardappel pannenkoek.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep
  • Granola Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer