• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Broccolistamppot

Hoe eet je met plezier meer lekkere, gezonde groenten? Door ze te verwerken in aardappelpuree zoals deze makkelijke broccolistamppot met tip om ook de kinderen ervan te laten smullen.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...>>Broccolistamppot

Laat een Reactie achter

Hoe eet je met plezier meer lekkere, gezonde groenten? Door ze te verwerken in aardappelpuree zoals deze makkelijke broccolistamppot met tip om ook de kinderen ervan te laten smullen.

Van alle broccoli recepten is dit toch wel het makkelijkst en alhoewel niet exotisch, best lekker. Het is aardappelpuree, maar lichter, helderder en kleurrijker: met meer vezels en vitaminen. Als je de broccoli samen met de aardappelen kookt, pureren de roosjes heel makkelijk tot broccolipuree. Voor een wat meer beetgaar resultaat is het beter de broccoli bloemen enkele minuten apart te roerbakken of te stomen. De harde stelen van de broccoli smijt je niet weg: snijd ze in stukken en kook samen met de aardappelen.

In plaats van boter onder de aardappelpuree te mengen, kan je een gelijke hoeveelheid olie in een pan doen en hierin de broccoli enkele minuten in roerbakken. Doe dan alles bij de aardappelpuree en breng op smaak. Of probeer onderstaand recept waar de smaak wordt opgefleurd met een citroenschil en verrijkt met parmezaanse kaas.

Aardappelpuree kan je mooi en speels vormgeven in je bakvormpjes: je kinderen zullen deze kerstboom alvast met plezier oppeuzelen.

Stamppot broccoli ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 180 gram broccoliroosjes
  • 4 eetlepels boter
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • zout

Broccoli stamppot maken

Broccolistamppot

  1. Schil de aardappelen en leg ze in hun geheel in een grote pot met koud water. Voeg er flink wat zout aan toe en zet op een hoog vuur.
  2. Van zodra het water kookt, was je de broccoliroosjes en plaats in een stoommandje (of vergiet dat in je pot past, Ikea heeft een ideaal niet al te grote pot met vergiet) over de aardappelen en zet een deksel op de pot (het is ok als er stoom ontsnapt).
  3. Stoom de roosjes gaar voor 3 tot 6 minuten, haal ze uit de “stoompot” en laat de aardappelen verder koken tot ze gaar zijn (30 tot 40 minuten als je echt grote aardappelen gebruikt).
  4. Giet de aardappelen af, bewaar wat van het kookwater en laat de aardappelen uitlekken.
  5. Doe de gestoomde roosjes in een kom en pureer met een staafmixer (of in een food processor / keukenrobot) tot een redelijk gladde broccolipuree.
  6. Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper.
  7. Voeg broccoli puree en boter toe en blijf stampen, voeg zoveel kookwater van de aardappelen toe tot de puree zacht genoeg is. proef wel vooraleer meer kookwater bij te voegen, want het kookwater is erg zout (als je er flink wat zout ingedaan had in het begin natuurlijk).
  8. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en de citroenschil en meng goed.
  9. Proef en breng verder op smaak met indien nodig meer zout of voeg melk toe als de puree niet zacht genoeg is maar zout genoeg van het kookwater.

Deze broccolistamppot serveert heerlijk met gehakt, rosbief of blinde vink.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!