Op zoek naar een lekker recept om mosselen te koken met wat meer smaak dan mosselen natuur? Ga dan gegarandeerd heerlijk smullen dankzij dit recept met tomaten en extra kruiden.
Bovendien denken we aan de gezondheid. De volkswijsheid vermeldt dat elke dag een glas rode wijn drinken goed is voor hart en bloedvaten. Dezelfde gezonde rode kleur vind je terug in tomaten, en nog meer in geconcentreerde tomaten en tomatenpuree. Recepten met tomaten zijn niet alleen lekker, ze zijn dus nog gezond ook.
Belangrijk is om gevarieerd te eten met zoveel mogelijk natuurlijke kleuren. Wit brood, wit zout, witte suiker, witte aardappels (vergeleken met de gekleurde aardappels uit Mexico – het land waar de aardappel geboren is): alles wat kleur gaf is verwijderd en maakt je voeding wel degelijk armer aan belangrijke voedingsstoffen.
Het wordt nog meer gevarieerd en dus gezonder wanneer je verse groenten en verse kruiden uit de tuin kan toevoegen
Mosselen koken met tomaten en groene kruiden
- 3 kg gekuiste mosselen
- 2 ajuinen
- 2 knoflookteentjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 gram tomatenblokjes: liefst van verse tomaten, lekkere kerstomaten of uit een conservenblik op eigen sap
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie (liefst vers uit de tuin of uit de diepvries)
- 1 eetlepel versgehakte tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
- 1 eetlepel gehakte basilicum (liefst vers of uit de diepvries)
- versgemalen zwarte peper
- een klein beetje zout naar smaak (de mosselen bevatten zelf al zout water!)
- 2 citroenen: in halve maatjes gesneden voor op tafel bij het serveren
Hoe mosselen met tomaten koken
- Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die zich niet onmiddellijk sluiten als je erop tikt..
- Pel de uien en knoflookteentjes en hak fijn.
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook een 3tal minuten in aan.
- Voeg de stukjes tomaten met sap en tomatenpuree toe, (voeg ook wat gedroogde tijm toe als je geen verse hebt) breng dit aan de kook en schep er dan de mosselen bij.
- Deksel op de pot en stoom de mosselen 3 tot 4 minuten totdat de mosselschelpen open staan.
- Roer alle verse kruiden (of kruiden uit de diepvries), peper en indien nodig een beetje zout naar smaak door de mosselen.
- Serveer de gekookte mosselen met de citroen en lekkere sneden krokant gegrild (stok)brood.
Een reactie achterlaten