• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tiramisu met aardbeien en speculoos

Een snel en heerlijk dessert: tiramisu met aardbeien, speculoos, platte kaas, citroen en suiker.

Onskookboek.be » Nagerechten » Tiramisu met aardbeien en speculoos

5 Reacties

Een snel, makkelijk en lekker dessert: tiramisu met aardbeien, speculoos, platte kaas, citroen en suiker.

Voor wie snel een dessertje wil klaarmaken met de nu volop in seizoen zijnde aardbeien, maak je een dessert op basis van de ideale combinatie: aardbeien met room. De room vervang je door je favoriete platte kaas en je maakt het dessertje luchtiger door het eiwit stijf te kloppen.

Als de aardbeien niet meer in seizoen zijn, kan je ze vervangen met ander fruit zoals in stukjes gesneden appel of peer; voor de compote bijvoorbeeld frambozen en/of rabarber uit de diepvries. Of je garneert je dessert met 1 (in stukjes gesneden of gehalveerde) aardbei.

Schep alles in glaasjes en laat afkoelen tot je het wil serveren. Je bent vrij in de volgorde van de lagen: hangt ook een beetje af van de ingrediënten die je gebruikt: heb je veel speculoos, begin en eindig dan met speculoos.

Wil je een snelle tiramisu zonder eieren, lees dan verder op dit tiramisu recept met aardbeien.

Tiramisu ingrediënten

  • 350 gram platte kaas of roomkaas (het hoeft niet steeds mascarpone te zijn)
  • 250 gram aardbeien
  • 8 speculoos koeken
  • wit van 2 eieren van de biologische teelt
  • 70 gram kristalsuiker
  • sap en zeste van 1 onbespoten citroen

Hoe tiramisu met aardbeien en speculoos klaarmaken

Tiramisu met aardbeien en speculoos

  1. Neem een sauspannetje en maak aardbeienconfituur van 100 gram in stukjes gesneden aardbeien en 20 gram suiker: breng aan de kook (eventueel met een scheutje water) en laat een 20 tal minuten sudderen. Laat afkoelen.
  2. Schep 20 gram suiker bij de eiwitten en klop stijf met een elektrische mixer met kloppers op volle snelheid tot je de kom boven je hoofd kan omkeren en het eiwit niet uit de kom valt.
  3. Voeg 30 gram suiker bij de platte kaas en klop lichtjes op met het citroensap en de geraspte citroenschil.
  4. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het platte kaas mengsel.
  5. Breek de speculooskoekjes fijn met een zwaar object (de bodem van een stevige wijnfles, een vijzel) of verkruimel ze in een blender.
  6. Het dessert opbouwen… Bijvoorbeeld: giet de aardbeiencompote op de bodem van de glazen. Strooi er 2 eetlepels speculooskruimels over.
  7. Schep er een laag van het platte kaasmengsel over.
  8. Snijd de aardbeien in schijfjes en leg er een laagje verse aardbeien over, dan opnieuw een laagje van het platte kaasmengsel en eindig met een laagje verse aardbeienschijfjes.
  9. Bestrooi met meer speculoos kruimels en zet de tiramisu met aardbeien minsten 1 uur in de ijskast.

Filed Under: Dé 15 Populairste Nagerechten

Reader Interactions

Reacties

  1. Riet Beyens zegt

    mei 19, 2013 at 7:10 pm

    Kan niet slecht zijn!

    Beantwoorden
  2. Joris En Liesbeth zegt

    mei 19, 2013 at 7:07 pm

    Als dat den dinsdag haalt :)

    Beantwoorden
  3. Gianni Roelans zegt

    mei 19, 2013 at 7:06 pm

    Ok, ik zal deze dan dinsdag proeven!

    Beantwoorden
  4. Joris En Liesbeth zegt

    mei 19, 2013 at 7:05 pm

    Deze ga ik morgen eens uit proberen

    Beantwoorden
  5. Rosette van Wassenhove zegt

    mei 14, 2013 at 8:24 pm

    lekker met platte kaas en mascarpone

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!