• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Lekkere Bospaddestoelensoep – Proef de herfst in je bord

Wat is er herfstiger dan soep met champignons? Echte bospaddestoelensoep! Simpel en snel recept met verbazingwekkende smaken die je alleen in de herfst proeft.

Onskookboek.be » Soep » Bospaddestoelensoep

Laat een Reactie achter

Wat is er herfstiger dan soep met champignons? Echte bospaddestoelensoep! Simpel en snel recept met verbazingwekkende smaken die je alleen in de herfst proeft.

Dit paddestoelensoep recept maak je in de herfst met bospaddestoelen of het ganse jaar door met zoveel mogelijk verschillende paddestoelen die je kan kopen in uw supermarkt. Hoe groter de variatie in bospaddestoelen, hoe gevarieerder de smaak van dit lekker voorgerecht.

Tips en Weetjes

Bospaddestoelensoep

De room maakt het gerecht wat feestelijker.

Wie geen zuivelproducten eet wegens lactose-intolerantie of omdat je niet teveel verzadigde vetten wil eten, die kan de hoeveboter vervangen met je favoriete olie: kies walnotenolie om in de herfstsfeer te blijven!

Koeroom kan je dan weer makkelijk vervangen met notenroom. Het is herfst, dus kans is groot dat een buur met notenboom je zijn oogst wil verkopen voor een appel en een ei.

Goedkoper nog: ga van september tot november ijverig op zoek naar hazelnoten op vochtige gronden nabij beken of een bosrand. Deze noten kan je na het plukken makkelijk een gans jaar lang bewaren op een koel plekje. Veel goedkoper dan hazelnoten kopen uit de supermarkt (die dan ook nog eens geschild zijn, wat de smaak tijdens het bewaren naar mijn mening niet ten goede komt).

Ook beukennoten kan je vinden in een beukenbos – of wie het heeft: een beukenhaag – vanaf september tot oktober. Niet te lang wachten om op zoek te gaan, want ook de eekhorens verzamelen deze noten met plezier. Nu zijn we geen eekhorens, en eet je teveel beukennootjes, dan heb je kans om hoofdpijn of buikpijn te krijgen: met andere woorden: vergiftigingssymptomen. Er wordt gezegd dat de giftige stof in het vliesje van de noot zit, wat dan weer makkelijk te verwijderen is na het roosteren. Wil je zeker spelen met of zonder vliesje: eet dan niet meer dan 10 beukennootjes per persoon per dag.

En ben je toch aan het plukken, verzamelen en rapen: vind je een tamme kastanjeboom, raap dan de tamme kastanjes en verwerk ze in een soep: gewoon half door snijden (dat is makkelijker dan het typische kruisje in de kastanje snijden), laten mee sudderen, pellen en pureren.

Bospaddestoelensoep

http://www.OnsKookboek.be
Supersnel, oh zo makkelijk en vooral verbazingwekkend lekker bospaddestoelensoep recept.
4.41 from 5 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 20 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Makkelijk en Snel
Servings 6

Ingrediënten

  • 500 gram bospaddestoelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml room
  • hoeveboter
  • kruidentuiltje
  • peper en zout
  • enkele paddestoelen voor de garnering
  • een handvol waterkers peterselie of bieslook

Bereiding
 

  • Wrijf de paddestoelen droog schoon.
  • Pel en hak de uien en de knoflookteentjes zorgvuldig fijn. Stoof ui en knoflook even aan in een nootje hete boter. Wel regelmatig even omroeren.
  • Overgiet met kippenbouillon, voeg de paddestoelen in grove stukken en kruidentuiltje bij en breng aan de kook.
  • Dek af en laat tien minuten zacht sudderen.
  • Neem het kruidentuiltje weg en mix de soep.
  • Verrijk ze met room en breng op smaak met peper en zout naar believen.
  • Garneer met rauwe paddestoelen in flinterdunne schijfjes en blaadjes waterkers (peterselie of fijngesneden bieslook).
  • Serveer deze bospaddestoelensoep goed heet.
Keyword Bos, Champignons, Herfst, Paddestoelen
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!