• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Congolese tomatensaus

Congolese tomaten saus is een ietwat pikante, smaakvolle saus: je gebruikt deels verse tomaten en deels tomatenpuree en kruid met nootmuskaat en cayenne peper.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Congolese tomatensaus

Laat een Reactie achter

Deze Congolese tomatensaus is een ietwat pikante, smaakvolle saus: je gebruikt deels verse tomaten en deels tomatenpuree en kruid met nootmuskaat en cayenne peper.

Serveer deze tomatensaus met gegrilde of geroosterde kip, vis, vlees, yam of gefrituurde plataan.

Op de foto werden kleine stukjes varkensvlees klaargemaakt in de tomatensaus: bak het varkensvlees met een ui in olie voor een 5 tal minuten, voeg de tomatensaus toe en laat sudderen tot het varkensvlees gaar is.

Congolese tomatensaus ingrediënten

  • 3 theelepels olie (palm olie is het meest Afrikaans, daarom niet het meest gezond in een westers dieet, tenzij je kiest vor de ongeraffineerde, rode palmolie. Trouwens kan je je bij alles wat geraffineerd wordt, de vraag stellen of dat wel echt gezond voor je is. Bij gebruik van ongeraffineerde olie, steeds nagaan of je er wel mee kan bakken, of dat de olie alleen geschikt is voor koude gerechten.)
  • 1 klein potje tomatenpuree (120ml)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 tomaten, in stukken gesneden en gepureerd
  • 1 laurier blad
  • nootmuskaat naar smaak
  • zout naar smaak
  • cayenne peper naar smaak

Congolese Tomatensaus Maken

Congolese tomatensaus met varkensvlees

  1. Verwarm de olie in een pan.
  2. Bak hierin de uien voor een 3tal minuten.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe.
  4. Voeg een beetje water toe indien nodig.
  5. Breng op smaak met zout, cayenne en nootmuskaat.
  6. Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat de tomaten dan 10 minuten sudderen.

Filed Under: Allerhande recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!