Deze Congolese tomatensaus is een ietwat pikante, smaakvolle saus: je gebruikt deels verse tomaten en deels tomatenpuree en kruid met nootmuskaat en cayenne peper.
Serveer deze tomatensaus met gegrilde of geroosterde kip, vis, vlees, yam of gefrituurde plataan.
Op de foto werden kleine stukjes varkensvlees klaargemaakt in de tomatensaus: bak het varkensvlees met een ui in olie voor een 5 tal minuten, voeg de tomatensaus toe en laat sudderen tot het varkensvlees gaar is.
Congolese tomatensaus ingrediënten
- 3 theelepels olie (palm olie is het meest Afrikaans, daarom niet het meest gezond in een westers dieet, tenzij je kiest vor de ongeraffineerde, rode palmolie. Trouwens kan je je bij alles wat geraffineerd wordt, de vraag stellen of dat wel echt gezond voor je is. Bij gebruik van ongeraffineerde olie, steeds nagaan of je er wel mee kan bakken, of dat de olie alleen geschikt is voor koude gerechten.)
- 1 klein potje tomatenpuree (120ml)
- 2 uien, fijngesneden
- 3 tomaten, in stukken gesneden en gepureerd
- 1 laurier blad
- nootmuskaat naar smaak
- zout naar smaak
- cayenne peper naar smaak
Congolese Tomatensaus Maken
- Verwarm de olie in een pan.
- Bak hierin de uien voor een 3tal minuten.
- Voeg alle overige ingrediënten toe.
- Voeg een beetje water toe indien nodig.
- Breng op smaak met zout, cayenne en nootmuskaat.
- Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat de tomaten dan 10 minuten sudderen.
Een reactie achterlaten