Leer stap voor stap hoe ook jij makkelijk ontzettend mooie marsepein roosjes kan maken. Bijna echt maar veel lekkerder. Volg simpelweg de illustraties en instructies om uit 9 bolletjes marsepein een realistische roos te maken:
Oefening baart kunst, dus begin alvast roos figuren te boetseren vooraleer je de marsepein gaat kleuren (sommige kleurstoffen blijven gewoon te lang aan je handen plakken).
Als de marsepein te plakkerig wordt, strooi er dan wat poedersuiker over. Zorg er vooral voor dat de marsepein die je gebruikt geschikt is om figuren mee te maken.
Lees meer uitleg over ideale verhoudingen en de warme marsepein methode in dit marsepein recept.
Stap voor stap roosjes maken van marsepein
- Rol een bolletje marsepein van 2 cm diameter en boetseer het in een kegel van iets minder dan 4 cm hoog. Dit is de "kern" van de roos waar je de roosblaadjes gaan aanplakken.
- Rol 4 marsepein bolletjes van 1 cm diameter.
- Druk ze plat tot een diameter van ongeveer 2 cm, ervoor zorg dragend dat de onderkant ongeveer een halve centimeter dik is en de bovenkant veel dunner: hoe dunner, hoe meer ‘echt’ je roos eruit gaat zien.
- Wikkel de top van het eerste roosblaadje rondom de top van de kegel. (alsof je de kegeltop gaat inpakken). Dit is van bovenaf gezien de eerste "ring" van 1 roosblaadje.
- Plak nu 3 andere roosblaadjes rond de basis van het eerste roosblaadje en krul de randen van de bloemblaadjes voorzichtig om. Dit is de 2de ring van 3 roosblaadjes.
- Rol 5 marsepeinbolletjes, iets groter dan de vorige 4, en druk ze ook plat met een dunne en een dikke kant. Plak deze roosblaadjes onder de eerste rij (van onderaan gezien) van 4 en krul ze bovenaan ook voorzichtig om. Dit is de derde ring van 5 roosblaadjes.
Een reactie achterlaten