• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Nougat Recept

Lekker en zeer makkelijk nougat recept met slechts 3 ingrediënten zodat je snel en goedkoop gezond snoepgoed kan maken.

U bent hier: OnsKookboek.be>>57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin>>Nougat Recept

4 Reacties

Lekker en zeer makkelijk nougat recept met slechts 3 ingrediënten zodat je snel en goedkoop gezond snoepgoed kan maken: geen bewaarstoffen, geen toevoegstoffen, geen transvet, geen geharde olieën… zo kan je het in de supermarkten dus niet vinden en gegarandeerd smaakt wat je maakt nog lekkerder ook.

Bovendien is het heel gemakkelijk te maken, je vraagt je af waarom je dat altijd kant en klaar gekocht hebt.

Makkelijk recept om op grootmoeders wijze nougat of noga te maken: zoals marsepein zijn de basisingrediënten suiker en amandelen.

Nougat was klassiek een "notenmengsel" waar noten gemengd werden onder hete honing en eiwit: op zich niet direct een makkelijke bereiding. Onderstaand recept gebruikt gewoon boter en suiker.

Weet dat er 3 soorten nougat bestaan. De meest voorkomende is wit en wordt gemaakt met opgeklopt eiwit in warme glucosesiroop (zelf gemaakt van water en suiker). Wat wij maken in onderstaand recept is bruin (nougatine in het Frans) zonder eiwitten en heeft een meer stevige, knapperige textuur dan de witte. Tenslotte is er een Duitse variant wat eerder lijk om een chocoladepraline met (hazel)noten.

Noga ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 150 gram zoete amandelen
  • 25 gram boter

Nougat maken

Nougat Recept

  1. Laat de boter met de suiker in een pan bruinen.
  2. Voeg de gehakte amandelen toe en laat even koken.
  3. Giet het mengsel uit op een beboterde bakblik of een met bakpapier bedekt bakblik ter dikte van 3 cm.
  4. Duw plat uit met de helft van een vers opengesneden citroen of met een beboterd mes.
  5. Zodra de nougat begint af te koelen, snijd je het in stukken met (een nat gemaakt) mes, leg de stukken plat op een met poedersuiker bedekt bakblik of bakpapier en laat afkoelen tot de nougat stijf is.

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Rebecca Sinnaeve zegt

    december 19, 2014 at 10:57 pm

    Nougat was klassiek een "notenmengsel" waar noten gemengd werden onder hete honing en eiwit: op zich niet direct een makkelijke bereiding. Onderstaand recept gebruikt gewoon boter en suiker.
    Weet dat er 3 soorten nougat bestaan. De meest voorkomende is wit en wordt gemaakt met opgeklopt eiwit in warme glucosesiroop (zelf gemaakt van water en suiker). Wat wij maken in onderstaand recept is bruin (nougatine in het Frans) zonder eiwitten en heeft een meer stevige, knapperige textuur dan de witte. Tenslotte is er een Duitse variant wat eerder lijk om een chocoladepraline met (hazel)noten.

    Beantwoorden
  2. manoe zegt

    maart 9, 2013 at 5:54 pm

    Dit is echt geen nougat hoor ; waar is het stijfgeklopt eiwit, de glucose?..

    Beantwoorden
  3. Lekker Eten zegt

    maart 7, 2011 at 10:17 am

    Hoi Peppie,

    Leg even uit wat jij onder noga verstaat?

    Bij ons zeggen we karamel tegen gebrande suiker en nougat tegen snoep op basis van een suikerpasta gevuld met noten (en geconfijt fruit).

    Wat versta jij precies onder ‘noga’?

    Beantwoorden
  4. peppie zegt

    maart 7, 2011 at 7:14 am

    dit is toch gewoon karamel…..waar is de noga???

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!