Makkelijk en lekker krabsalade recept zodat je zeer snel een gezonde salade kan maken, zonder mayonaise maar minstens even lekker.
Super gezond, makkelijk en lekker: Mexicaanse krabsalade voor op de boterham met exotische smaak van limoen en avocado. Gezond in vergelijking met de kant en klare, bewaarbare salades (met allerlei toegevoegde bewaarstoffen) en minder vet dankzij het gebruik van avocado in plaats van mayonaise. (een avocado bevat 15% vet, zelf gemaakte mayonaise bevat al gauw 80% vet).
Een andere, snelle dressing maak je bijvoorbeeld door in een blendertje avocado te mixen met yoghurt, peper en zout, een knoflookteentje en indien pikant gewenst: een (half) pepertje (zonder zaadjes).
Serveer deze krabsalade op je favoriete broodje, pita of tortilla. Je kan de krab ook vervangen met tonijn en maak het wat pittiger met een snuifje cayennepeper.
Hol de halve advocaat niet volledig uit, snijd een deel van de avocado in kleine blokjes, vul de uitgeholde vrucht met de salade en serveer als voorgerecht.
Krabsalade ingrediënten
- 250 gram blik krab vlees
- 2 rijpe avocado’s
- indien gewenst en voorhanden: bokaaltje van 175 ml groene olijven, ontpit en in plakjes gesneden
- 1 limoen
- snuifje gedroogde of verse dille of verse peterselie
- zout en peper naar smaak
Krabsalade maken
- Plet het vruchtvlees van de avocado’s met een vork, snijd een beetje van het vruchtvlees in stukjes (zeker doen als je geen olijven hebt, kwestie van niet alleen puree in je mond te voelen.
- Meng hierin het uitgelekte krabvlees, dan de olijven en tenslotte de dille of de peterselie.
- Knijp het limoensap over de salade en roer goed om.
- Proef de krabsalade en breng op smaak met zout en peper.
Een reactie achterlaten