Makkelijk recept om een assortiment van verschillende belegde broodjes te maken zodat je keer op keer andere smaken op je broodjes hebt.
Ook een leuke variant is bijvoorbeeld een blik tonijn op olijfolie te openen, de olijfolie uit het blik in een cuttertje of blendertje te mixen met wat verse look, mosterd, peper en zout, wat citroensap, een lepeltje water en wat extra olijfolie: laat het geheel goed mixen tot het een mooie witte emulsie wordt. Proef en pas de smaak aan. Zet in de ijskast zodat de emulsie nog wat meer kan opstijven en je hebt mayonaise zonder ei die lekker serveert bij vissalade, garnaalsalade of krabasalade.
Wil je geen boter gebruiken, borstel dan olijfolie over 1 kant van de broodjes en rooster/toast in de oven (voor sneden Frans brood duurt dit een 4tal minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden).
Belegde broodjes ingrediënten voor 4 personen
- 20 sandwiches of pistolets (of een analoge hoeveelheid ander knapperig brood zoals ciabatta of Frans brood)
- boter
salades:
- zelfgemaakte garnaalsalade
- zelfgemaakte krabsalade
- hard gekookte eieren of eiersalade (de hardgekookte eieren mengen met wat mayonaise, mosterd, peper en zout, fijngesneden ui of bieslook, en fijngesneden peterselie)
charcuterie:
- zalm: gerookt
- ganzelever
- ham: gedroogd of gerookt
- kaas allerhande
verse groenten en fruit:
- appel
- meloen (ideaal bij ham)
- verse kruiden (kervel, peterselie, koriander, bieslook, dille voor op de vis, krab of garnaalsalade)
- uiringen
- kerstomaten
- radijzen
- in kleine kubusjes gesneden komkommer, paprika
Hoe belegde broodjes maken
- Snijd de broden in schijfjes.
- Smeer op elk stukje brood wat boter en beleg naar believen zoals op de foto en naar smaak.
Een reactie achterlaten