Marsepeinen figuren kan je nu makkelijk zelf maken: mooi roosjes maken of bijen figuren uit marsepein voor op chocoladetaart. De bijen beschilderd met honing glazuur zal zelfs de imkers jaloers te maken.
Als het om desserts, snoepgoed en andere zoetigheden gaat, dan is Nigella Lawson steeds een geweldige bron van inspiratie. Hier versiert ze een chocoladetaart met bijen uit marsepein.
Je kan ook gewoon motieven tekenen met gesmolten chocolade, maar met Nigella’s honing erbij, maak je het allemaal mooi blinken.
- basis recept marsepein
- 1 deel honing
- 1 deel poedersuiker
- 2 delen chocolade
- 1/2 deel water
- amandelschilfers
(Bijvoorbeeld: 10 gram honing, 10 gram poedersuiker, 20 gram chocolade, 5 ml water)
Hoe marsepein bijen maken
- Kook water en honing in de microgolfoven (of in een pot als je echt heel veel marsepein bijen wil kleuren, voor een dorpsfeest of zo).
- Neem van het vuur of uit de microgolfoven en smelt er de in schilfers gesneden chocolade onder.
- Laat verder wat afkoelen en meng er dan de poedersuiker onder tot je glazuur hebt. Je kan ook de bruine kleur gebruiken beschreven in het basis recept marsepein, maar vermits we bijen maken, is kleurstof met honing natuurlijk een meer originele keuze.
- Rol kleine worstjes uit de marsepein.
- Dop een satéstokje in de plakkerige honing glazuur en trekt een drietal strepen op de marsepein.
- Steek heel voorzichtig 2 amandelschilfers per kant in de bij: bijen hebben nu eenmaal 2 paar vleugels. Sommige amandelschilfers zullen breken, dus probeer opnieuw tot het lukt. Anders stop je gewoon na 1 paar vleugels.
- Dop het satéstokje opnieuw in de honing glazuur en tik dan vooraan op "het gezicht van de bij" om de figuren ogen te geven.
Met wat inspiratie kan je snel al zelf andere ideeën voor marsepeinen figuren bedenken of volg deze stap voor stap foto’s om zelf mooie marsepeinen roosjes te maken.
Leave a Reply