Het makkelijkste recept om lekkere courgettesoep te maken lees je hier: bovendien klaar in 10 minuten, inclusief lekkere curry korstjes.
Lekker vullend om zo alleen te eten of als voorgerecht voor een perfect avondmaal. En hadden we al gezegd dat het ook nog eens supergezond is?
Waarom is zo courgettesoep gezond?

Courgette is niet alleen zeer makkelijk te verteren, het is ook nog eens een zeer alkalische groente: dus goed voor je botten want alkalisch helpt dan weer dat je botten meer calcium ter beschikking krijgen (wie osteoporose heeft, die heeft dus ten zeerste baat bij toch wel makkelijk te maken en ‘s zomers alom tegenwoordige courgettesoep).
Behalve osteoporose, remt courgette ook de veroudering en voorkomt ziektes door de aanwezige polyfenolische antioxidanten.
Verder is de courgette een goed bron van vitamine A, B en C plus bovendien rijk aan mineralen zoals ijzer, mangaan, zink en kalium. Kalium is dan weer een belangrijk intercellulair elektrolyt of in mensentaal: het normaliseert je bloeddruk en houdt je vochtgehalte in evenwicht.

Tenslotte zijn courgettes ook rijk aan vezels, koolhydraatarm en caloriearm, dus ideaal om in je dieet op te nemen wanneer je gewicht wil verliezen. Vezels worden ook aangeraden voor mensen die lijdt aan constipatie of te kamen heeft met een opgeblazen gevoel.
Samengevat: dit courgettesoep recept is een perfecte manier om snel en gezond de extra courgettes in je tuin (of in de tuin van je buurman) op te gebruiken…
Smakelijk!

Maak deze Courgettesoep in 10 minuten... met korstjes!
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- 250 ml bouillon liefst zelf getrokken - dit kan je met dit recept in minder dan 15 minuten! - of van een biologisch half groentebouillonblokje opgelost in 250 ml water
- 3 knoflookteentjes
- 24 tal amandelen of 50 ml room, wat uiteraard niet strikt vegetarisch is
- naar smaak ½ theelepel zeezout
- een scheut olijfolie om te bakken (of hoeveboter, ook niet strikt vegetarisch en veel meer verzadigd vet dan in amandelen ... maar het klassieke alternatief)
- naar smaak 1 theelepel currypoeder
- naar wens voor extra gezonde soep: turmeric 1 theelepel
- naar smaak 1/4 theelepel peper
- een snuifje tijm
- naar dieet: korstjes van gewoon brood of van lekker glutenvrij brood dat ieder kan bakken
Bereiding
- Kook de bouillon.
- Snijd ondertussen de courgettes in stukjes: niet schillen! Pel de knoflook.
- Doe de courgettes en knoflook in een stoommandje en stoom een 5 tot 10 minuten gaar boven de kokende bouillon (wie geen stomer of stoommandje heeft, die kookt de courgette gewoon gaar in de bouillon).
- Ondertussen verwarm je in een pan flink wat vetstof, voeg er de curry en de andere kruiden toe en laat even bakken tot het aroma van de curry je keuken vult. Deze stap niet overslaan: dus niet gewoon de curry vanuit het potje in de soep strooien: eerst bakken voegt veel meer lekkere smaken en aroma's toe aan je courgettesoep! Schep 2 theelepels van de kruidenvetstof uit je pan voor in de soep.
- Bak in je broodkorstjes bruin krokant in de rest van de vetstof in de pan.
- Wanneer de courgette en knoflook gaar zijn, doe je deze met de 2 eetlepels kruidenvetstof en de amandelen in een blender en mix tot een romige soep (met een staafmixer gaat ook, maar je eindresultaat is iets minder smeuïg). Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe.
- Serveer je courgettesoep met de korstjes en geniet!
Een reactie achterlaten