Wil je binnen het half uur genieten van een heerlijke kom broccoli courgette soep? Lees dan NU dit recept, ga ONMIDDELLIJK aan de slag en je zal jezelf verbazen hoe makkelijk het is om jezelf een heerlijke kom dampende kom te serveren.
Komt er nog bij dat deze soep volledig paleo is + broccoli is een superfood… Proef dus vandaag het bewijs dat gezond en lekker wel degelijk samen zal gaan. Smakelijk!
Courgette en broccoli soepen van Sandra Bekkari en Jeroen Meus

Wat hebben onze meest bekeken Vlaamse TV chefs te zeggen over broccoli? Dat het een gezonde groente is! Sandra Bekkari noemt het zelfs een superfood, net zoals Jeroen Meus. Beide chefs voegen steeds knoflook bij in hun soep recepten, dus dat kan je als standaard beschouwen bij de klassieke WUPS.
Wat broccolisoep betreft, merken we bij beide chefs op hoe weinig extra groenten erbij gaan. Met andere woorden: broccoli is niet alleen een superfood, het is een heerlijke smaakmaker in groene soep.
- Sandra voegt bij haar broccoli: pastinaak en knoflook toe, stooft aan in olijfolie, bouillon erbij, gaar pruttelen, pureren en klaar.
- Jeroen voegt bij zijn broccoli: ui en prei en knoflook en doet dan hetzelfde als Sandra. Bij het pureren doet hij er wel 1 flinke eetlepel kruidenkaas bij en klaar.

Enkele van Jeroen’s courgettesoep recepten zal je op onze site al gelezen hebben, en kan je uiteraard ook lezen op zijn website Dagelijkse Kost. Sandra doet het nog makkelijker zonder soepgroenten aan te stoven. Gewoon water aan de kook brengen en instant groentebouillon erdoor roeren (welke ze ook gebruikt in haar courgettesoep met zalm recept). Daarin stukjes courgette garen. Dan raketsla erbij, even laten garen, alles pureren en klaar!
Makkelijste variant op Sandra’s al supermakkelijke courgettesoep: na 10 minuten courgettes koken, er 4 minuten broccoliroosjes mee in gaar koken, dan de raketsla erbij, mixen en je broccoli courgette soep is klaar.
Hoe maken wij broccoli courgette soep?

Eerst even ons gezond verstand aanzetten… Broccoli is een van de zogenaamde superfoods en zou helpen bij het voorkomen van kanker. Ok, dan ga ik elke dag broccoli eten hoor ik je denken?
Vooraleer je in grote mate 1 superfood gaat consumeren, denk dan eerst even na. Onze tanden zijn gemaakt om een verscheidenheid van eten binnen te spelen, zowel snijtanden en hoektanden voor allerlei vlees en vooral flink wat maaltanden voor allerlei groenten. Zorg daarom voor een dieet rijk aan allerhande voedingswaren, en bega niet de fout dat als je leeft op 1 superfood, je dan denk supergezond bezig te zijn. We zijn geen pandaberen die alleen bamboe zouden eten…
Wat zegt je gezond verstand? Juist ja, gevarieerd eten is de boodschap!
Wat is dan wel belangrijk? Zoals je dus kwam te zeggen :-) Dat je variatie hebt in je eten, en als daar superfoods bij kunnen, zeer zeker doen!

Evenzeer belangrijk is dat je biologische producten koopt: vergif in je eten is nergens goed voor. Bewaarstoffen of andere toevoegstoffen kan je allemaal vermijden wanneer je overschakelt naar vers of gedroogd voedsel. Noem het paleo, maar eigenlijk is het gewoon gezond verstand :-)
Overschakelen naar vers of gedroogd is makkelijker dan je denkt. Al wat je nodig hebt is een grotere ijskast, organische producten in je buurt en een voorraadkast voor droge producten (droog fruit, droge peulvruchten, noten, rijst, pasta…). En wat je ook nodig hebt zijn lekkere recepten natuurlijk, zoals je ze hier kan vinden.
Broccoli is dan wel een superfood, maar vergeet de courgette niet! Courgette is een bron van Vitamine C en geeft aan in dit gerecht vooral veel vezels, wat ideaal is voor een gezonde darmflora en een gezonde stoelgang zonder constipatie of diarree. Zijn je darmen blij, dan ben jezelf ook blij :-) Was je dat al opgevallen? Dus voeden die darmflora… en jezelf uiteraard ;-) Smakelijk!

7 ingredienten broccoli courgette soep en... Klaar binnen 30 minuten!
Ingrediënten
- 400 gram broccoli in stukjes gesneden de steel kan bij in de soep zodat niets verloren gaat
- 8 middelgrote courgetten in kubusjes gesneden
- 1 grote fijngesneden ui
- 2 fijngesnipperde knoflook teentjes
- 2 eetlepels olijf olie
- 750 zelf gemaakte groentebouillon
- 200 ml cashewnotenmelk (20 gram rauwe cashewnoten 1 uur weken in water afspoelen, in een blendertje doen en met water aanvullen tot 200 ml: 1 minuut laten mixen en klaar is je verse, biologische "melk" zonder
- lactose zonder bewaarstoffen, zonder "reconstitutie" of wat voor geks ze allemaal uithalen met wat vroeger gewoon echte koemelk was. Geks... zoals eerst melkpoeder maken van melk en er dan weer water bij doen alvorens te verkopen als... melk... (Voor wie niet paleo en niet De Voedselzandloper volgt: Heb je biologische, verse melk of room (100 ml), dan kan je ook dat gebruiken.)
Bereiding
- Op een middelhoog vuur verwarm je de olijfolie (niet te heet laten worden) en stoof hierin de ui met de look voor 3 minuten. De look mag niet aanbranden.
- Voeg de bouillon en in stukken gesneden courgetten toe, plaats een deksel op de soep pot en laat 5 minuten koken.
- Voeg broccoliroosjes en fijn gesneden broccolistam toe en laat een 4 tot 6 tal minuten mee pruttelen.
- Pureer met een staafmixer (met een blender kan ook maar met een staafmixer moet je niet wachten tot de soep is afgekoeld. Een blender pureert dan net weer iets fijner.)
- Pureer er de notenmelk of notenroom door, proef, breng verder op smaak met peper en rotszout en serveer je broccoli courgette soep onmiddellijk.
Een reactie achterlaten