Kies uw favoriete, super makkelijk courgettesoep recept uit Libelle, Njam of onze keuken. Voor een snel, klein potje soep op een regenachtige dag in 30 minuten.
Onze soep krijgt haar feestelijk tintje dankzij goedkope en steeds makkelijk in huis te hebben smeerkaas. Het recept van Njam is de eenvoud zelve en Libelle, wel… die doen iets waar je waarschijnlijk niet aan denkt wanneer je courgettesoep gaat maken…
Het makkelijkste courgettesoep recept op Njam
Oh, eindelijk eens iets over Njam hoor ik je zeggen? Voor wie Njam niet zou kennen, wat denk je dat de naam wil zeggen? Inderdaad :-) Njamnjam recepten van de Vlaamse culinaire zender. En inderdaad vermelden we ze weinig wegens je kan hun recepten beter op TV bekijken dan online te lezen.
Weinig nieuws bij Njam wat we nog niet gezien hadden in courgettesoep… Tenzij het recept waar de mosterd niet op het einde wordt toegevoegd, maar even mee wordt aangestoofd. Dat maakt uiteraard extra smaken los.
Verder recepten gekruid met kerriepoeder en paprikapoeder. Alvast hun snelste recept vind je hieronder:
- 2 uien glazig aanstoven in hoeveboter.
- 3 courgetten in stukken snijden en alles laten stoven tot de uien bruin beginnen te kleuren.
- Overgiet met bouillon tot alles onderstaat (anderhalve liter), voeg een kruidenbuiltje toe, breng aan de kook en laat sudderen tot de courgette gaar is (15 minuten).
- Ondertussen ga je korstjes bakken van een lekker, artisanaal gebakken brood, liefst zuurdesem want er zit geen zure smaak in je soep. Korstes kruiden met peper en zeezout alvorens te bakken. Hier kan je uiteraard je lievelingskruiden toevoegen!
- Kruidenbuiltje uit de soep halen, alles fijnmixen, naar wens room (100 ml) door roeren, proeven en bijkruiden met peper en zeezout of rotszout.
- Garneer met vers gehakte, groene tuinkruiden.
Het makkelijkste courgettesoep recept uit de Libelle
Libelle is waar Sandra Bekkari al een flink tijdje actief was. En als het op snelheid en eenvoud aankomt, is Sandra wel de meesteres… Dit Libelle recept heb je gegarandeerd nog nooit zo gemaakt, dus zeker het vermelden waard!
Hoe krijg je het meeste smaak uit courgetten?
- Je kiest een zo klein mogelijke courgette: hoe kleiner, hoe meer smaak.
- Je stooft de courgette flink goed aan, dus niet met ei of andere soepgroenten maar gewoon de courgette bruinen. Dit kan perfect in de oven maar wie energie bewuster is, die doet dat gewoon in een pan of soeppot.
En wat ze dan bij Libelle doen, zal je waarschijnlijk nog nooit gedaan hebben…
Snijd 5 kleine (jaja, kleine!) courgetten in stukjes en laat bruinen in hoeveboter in je soeppot.
- Voeg een liter groentebouillon toe en 2 salieblaadjes (salie wordt vooral in de Engelse keukens aangewend). Breng aan de kook, laat 15 minuten gaar sudderen en daarna pureren.
- Zet je vuur zo laag mogelijk zodat je soep niet meer kookt.
- Nu komt het: klop 2 eierdooiers los in 100 ml slagroom en roer er 60 gram geraspte kaas (koop een goedkoop overschotje bij je kaashandel), 2 eetlepels verse basilicum (zoals ook aangeraden door Jeroen Meus) en 3 eetlepels fijngesneden peterselie door. Met andere woorden: je maakt een liaison met verse tuinkruiden waarmee je je soep smaakvol zal binden.
- Best de pot van het vuur nemen en je kruidenliaison door de hete soep roeren tot ze duidelijk wat indikt. Indien nodig de soep wat extra verwarmen maar niet aan de kook brengen.
Wil je het nog gemakkelijker, ga dan aan de slag met onderstaand recept :-)
3x SOEPER MAKKELIJKE courgettesoep recepten: klaar in 30 minuten
Ingrediënten
- 250 ml kippenbouillon 250 ml water + 1/2 bouillonblokje voor wie geen kippenbouillon in de diepvries heeft gemaakt volgens dit goedkoopste kippenbouillon recept
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 driehoekje smeerkaas 21 gram
- knoflook
- peterselie of koriander
- zeezout en peper van de molen naar smaak
- 1 mespuntje komijn naar smaak
- 2 tal eetlepels olijfolie om te bakken
Bereiding
- Doe een scheut olie in een pot en zet op het vuur.
- Snipper de ui fijn en stoof in de olie.
- Was ondertussen de courgette en snijd in stukjes.
- Hak 1 teentje knoflook fijn.
- Hak de peterselie of koriander fijn tot je minstens 1 theelepel verse kruiden hebt.
- Ondertussen is je ui gestoofd en voeg je de courgette, knoflook, zeezout, komijn en bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
- Voeg nu de smeerkaas, peper, peterselie of koriander toe en pureer je soep met de mixer. Einde recept: je makkelijke courgettesoep is nu klaar om op te dienen! Of denk Njam en roer er naar smaak nog wat van je favoriete mosterd door.
- Hoe maak jij de makkelijkste courgettesoep? Laat het weten in een reactie hieronder!
Een reactie achterlaten