Lekkere en uiterst makkelijke appeltaart uit SOS Piet zonder deegrol: gewoon alle ingrediënten mengen, in een springvorm of cakevorm gieten, bakken en smullen.
3 appels worden in kleine stukjes gesneden voor in het beslag en een vierde appel wordt in schijfjes gesneden om mooi bovenop de taart te leggen.
Voor extra smaken voeg je je favoriete, fijngehakte notenmengeling toe en rozijnen toe die je een nachtje laat weken in je favoriete brandewijn.
Appeltaart recept
- 300 gram bloem
- 4 appelen
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram boter
- halve eetlepel sodabicarbonaat
- geraspte schil van 1 citroen
- 4 eetlepels melk
- 100 gram rozijnen weken in wat (6 eetlepels) Amaretto (1 nacht weken is ideaal)
- 50 gram pijnboompitten
Hoe maak je een appeltaart?
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Neem en kom waarin je de suiker met de boter tot room klopt met een garde.
- Voeg dan het sodabicarbonaat en de bloem toe en klop opnieuw goed door elkaar.
- Voeg er nu 1 voor 1 een ei aan toe en klop steeds goed door elkaar.
- Klop er dan de geraspte citroenschil onder, daarna de melk, dan de pijnboompitten en tenslotte de geweekte rozijnen,
- Schil vervolgens 3 appels, snijd in kubusjes en meng met de spatel onder het deeg.
- Neem liefst een ronde springvorm of anders gewoon een rechthoekige cakevorm: die je met boter invet en dan met bloem bestrooit. Giet het taartendeeg in de vorm.
- Schil de vierde appel en snijd in dunne schijfjes die je bovenop het deeg legt.
- Laat de appeltaart 40 minuten in de oven bakken.
Marie-Thérèse Vandriessche zegt
voor alle rokers ??????