Op zoek naar een lekker en supermakkelijk taart recept om snel te bakken? Ga dan aan de slag met deze bramentaart en serveer ze gloeiend heet met gigantische bollen vanille ijs.
Bramen zijn natuurlijk het best wanneer je ze zelf in de late zomer kan plukken naast een bosrand. Toen wij klein waren, plukten we zodanig veel braambessen dat moeder er flink wat potten confituur mee kon maken en er een lekkere taart mee bakte.
Bosranden en struikgewas naast weiland of akkerland, verdwijnen jammer genoeg meer en meer. Soms wil een imker wel eens een goede bosrand kennen, maar ook deze mensen gaan hun geheim niet direct aan Jan en alleman prijsgeven.
Zelf op zoek dus: wandelen is gezond en als je goed rondkijkt ontdek je hier en daar misschien mooie paddestoelen: laat ze staan, want je bent op zoek naar bramen.
Voor een recept met kruimeldeeg ga je naar dit braambessentaart recept.
Bramentaart ingrediënten
- een kom (750 ml) bramen, bosbessen of een mengeling van beide
- 1 vel bladerdeeg
- een eiwit
- 4 eetlepels boter
- 60 gram kristalsuiker
- indien voorhanden: fijngehakte walnoten of amandelschilfers
Bramentaart maken
- Oven voorverwarmen op 225 graden
- Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Was en droog de braambessen en leg ze op een hoop in het midden van uw taart deeg.
- Vouw voorzichtig de randen van het deeg rond de bessen, knijp het deeg eventueel samen zodat de randen rechtop blijven staan of maak een brede vouw naar het midden toe.
- Smelt de boter en besprenkel de helft over de bessen.
- Klop het eiwit met de rest van de boter en smeer met een borsteltje over de rand van de deegkorst. Bestrooi daarna de korst met de suiker (naar believen) en strooi amandelschilfers of fijngehakte walnoten over de bramen.
- Bak de bramentaart in een voorverwarmde oven van 225 voor 25 tot 30 minuten: totdat de korst goudbruin gebakken is.
Een reactie achterlaten