Zeer makkelijk en lekker pompoentaart recept dat iedereen kan maken, zelfs als je nog nooit eerder een taart hebt gebakken en je kan het recept herbruiken met ander fruit.
Je kan de stukjes pompoen ook vervangen met wortel, appelen of peren, want het recept vraagt voor stukjes fruit waarover simpelweg een frangipane wordt gegoten.
Hoe minder frangipane je gebruikt, hoe meer je een "natte" pompoenvulling zal bakken, zonder franginape eindig je met bladerdeeg met daarop "natte" pompoenpuree, wat je best onmiddellijk opeet, want de puree zal de taartbodem langzaam maar zeker gaan wak maken.
Pompoentaart recept
- 1 groot vel bladerdeeg (opgerold in bakpapier)
- een kwart van een zoete pompoen
- 250 gram bloem
- 90 gram amandelpoeder
- 90 gram poedersuiker
- enkele draadjes saffraan
- 3 tot 4 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 70 gram boter op kamertemperatuur
- indien gewenst: kaneelpoeder naar smaak (1/2 theelepel)
- indien gewenst en voorhanden als het dan toch herfst is: walnoten (en de pitten van de pompoen) of amandelschilfers
Pompoentaart maken
- Snijd een kwart uit een pompoen, schil en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes gaar in water waaraan je 4 eetlepels suiker hebt aan toegevoegd. Giet de blokjes af als ze gaar gekookt zijn.
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Klop de zachte boter door de eieren en meng er dan de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder tot frangipanedeeg. Haal 1/4 van het beslag uit de kom en roer door het overgebleven 3/4de de gare pompoen en de draadjes saffraan onder (en eventueel kaneelpoeder).
- Leg het vel bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm en druk goed aan.
- Doe de pompoenfrangipane in de taartvorm. Bedek met het overgehouden 1/4de van de frangipanevulling.
- Bestrooi met fijngehakte walnoten, amandelschilfers en/of pompoenpitten.
- Bak de pompoentaart een 35 tot 40tal minuten in de oven op 175 graden.
Carlos Hourez zegt
Ik zie nergens een verwijzing naar een printer, jammer.