• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Pompoentaart

Een formidabel makkelijke, zoete taart voor herfst en winter: pompoentaart van Piet Huysentruyt uit Lekker Thuis.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Pompoentaart

1 Reactie

Zeer makkelijk en lekker pompoentaart recept dat iedereen kan maken, zelfs als je nog nooit eerder een taart hebt gebakken en je kan het recept herbruiken met ander fruit.

Je kan de stukjes pompoen ook vervangen met wortel, appelen of peren, want het recept vraagt voor stukjes fruit waarover simpelweg een frangipane wordt gegoten.

Hoe minder frangipane je gebruikt, hoe meer je een "natte" pompoenvulling zal bakken, zonder franginape eindig je met bladerdeeg met daarop "natte" pompoenpuree, wat je best onmiddellijk opeet, want de puree zal de taartbodem langzaam maar zeker gaan wak maken.

Pompoentaart recept

  • 1 groot vel bladerdeeg (opgerold in bakpapier)
  • een kwart van een zoete pompoen
  • 250 gram bloem
  • 90 gram amandelpoeder
  • 90 gram poedersuiker
  • enkele draadjes saffraan
  • 3 tot 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 70 gram boter op kamertemperatuur
  • indien gewenst: kaneelpoeder naar smaak (1/2 theelepel)
  • indien gewenst en voorhanden als het dan toch herfst is: walnoten (en de pitten van de pompoen) of amandelschilfers

Pompoentaart maken

Pompoentaart

  1. Snijd een kwart uit een pompoen, schil en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes gaar in water waaraan je 4 eetlepels suiker hebt aan toegevoegd. Giet de blokjes af als ze gaar gekookt zijn.
  2. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  3. Klop de zachte boter door de eieren en meng er dan de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder tot frangipanedeeg. Haal 1/4 van het beslag uit de kom en roer door het overgebleven 3/4de de gare pompoen en de draadjes saffraan onder (en eventueel kaneelpoeder).
  4. Leg het vel bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm en druk goed aan.
  5. Doe de pompoenfrangipane in de taartvorm. Bedek met het overgehouden 1/4de van de frangipanevulling.
  6. Bestrooi met fijngehakte walnoten, amandelschilfers en/of pompoenpitten.
  7. Bak de pompoentaart een 35 tot 40tal minuten in de oven op 175 graden.

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Carlos Hourez zegt

    juli 29, 2015 at 8:49 am

    Ik zie nergens een verwijzing naar een printer, jammer.

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!