Maak dit makkelijk en snel boerenkoolstamppot recept zodat je zeker bent dat je lekker en genoeg gezonde groenten eet deze winter.
Boerenkool is een ideale groente om na de zomeroogst op je land te zaaien of te planten. De plant is flink winterhard en verdraagt sneeuw. De bladeren kroppen niet zoals bij gewone kool, maar de smaak is duidelijk een koolsmaak. Ook een groente die je ’s winters kan bijvoeden aan je kippen (niet teveel ineens, want het spijsverteringssysteem van kippen is in de eerste plaats gericht op granen).
Dit recept neemt een 20 tal minuten voorbereiding en is klaar van start tot einde binnen het uur.
Boerenkool recept voor 4 personen
- 1.2 tot 1.5 kg aardappelen
- 2 uien
- 1 laurierblad
- 500 gram boerenkool
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 500 gram gerookte worst of bak gewone worsten van de slager in de pan
- 125 ml volle melk
- 2 eetlepels boter
Stamppot met boerenkool maken
- Schil de aardappelen en ajuinen en snijdt in stukken.
- Was de boerenkool bladeren.
- Neem een 3 literse pot, doe hierin het laurierblad, de aardappelen, uien en boerenkool en net genoeg water tot alles onder staat. Voeg een flink snuifje zout toe.
- Breng aan de kook en laat met een deksel op de pot een 25 tal minuten zachtjes sudderen.
- Stoom ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking of bak
je lievelingsworst volgens de aanwijzingen van uw slager. Snijdt daarna in schijfjes. - Giet het kookwater van de aardappelen en de groenten weg, verwijder het laurierblad en pureer wat overblijft met de melk en de boter.
Stamp eerst fijn of pureer eerst zonder melk en voeg dan naar wens meer melk toe. - Roer de hete, gesneden gerookte worst in de puree.
Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer deze boerenkoolstamppot met mosterd.
Een reactie achterlaten