Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Boerenkoolstamppot

October 7, 2013 door Ons Kookboek

Maak dit makkelijk en snel boerenkoolstamppot recept zodat je zeker bent dat je lekker en genoeg gezonde groenten eet deze winter.

Boerenkool is een ideale groente om na de zomeroogst op je land te zaaien of te planten. De plant is flink winterhard en verdraagt sneeuw. De bladeren kroppen niet zoals bij gewone kool, maar de smaak is duidelijk een koolsmaak. Ook een groente die je ‘s winters kan bijvoeden aan je kippen (niet teveel ineens, want het spijsverteringssysteem van kippen is in de eerste plaats gericht op granen).

Dit recept neemt een 20 tal minuten voorbereiding en is klaar van start tot einde binnen het uur.

Boerenkool recept voor 4 personen

  • 1.2 tot 1.5 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 500 gram boerenkool
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje gemalen peper
  • 500 gram gerookte worst of bak gewone worsten van de slager in de pan
  • 125 ml volle melk
  • 2 eetlepels boter

Stamppot met boerenkool maken

Boerenkoolstamppot

  1. Schil de aardappelen en ajuinen en snijdt in stukken.
  2. Was de boerenkool bladeren.
  3. Neem een 3 literse pot, doe hierin het laurierblad, de aardappelen, uien en boerenkool en net genoeg water tot alles onder staat. Voeg een flink snuifje zout toe.
  4. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pot een 25 tal minuten zachtjes sudderen.
  5. Stoom ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking of bak
    je lievelingsworst volgens de aanwijzingen van uw slager. Snijdt daarna in schijfjes.
  6. Giet het kookwater van de aardappelen en de groenten weg, verwijder het laurierblad en pureer wat overblijft met de melk en de boter.
    Stamp eerst fijn of pureer eerst zonder melk en voeg dan naar wens meer melk toe.
  7. Roer de hete, gesneden gerookte worst in de puree.

Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer deze boerenkoolstamppot met mosterd.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Knolseldersoep
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Aardappelgratin piet huysentruyt

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer