• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Boerenkoolstamppot

Maak dit makkelijk en snel boerenkoolstamppot recept zodat je zeker bent dat je lekker en genoeg gezonde groenten eet deze winter.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Boerenkoolstamppot

Laat een Reactie achter

Maak dit makkelijk en snel boerenkoolstamppot recept zodat je zeker bent dat je lekker en genoeg gezonde groenten eet deze winter.

Boerenkool is een ideale groente om na de zomeroogst op je land te zaaien of te planten. De plant is flink winterhard en verdraagt sneeuw. De bladeren kroppen niet zoals bij gewone kool, maar de smaak is duidelijk een koolsmaak. Ook een groente die je ’s winters kan bijvoeden aan je kippen (niet teveel ineens, want het spijsverteringssysteem van kippen is in de eerste plaats gericht op granen).

Dit recept neemt een 20 tal minuten voorbereiding en is klaar van start tot einde binnen het uur.

Boerenkool recept voor 4 personen

  • 1.2 tot 1.5 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 500 gram boerenkool
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje gemalen peper
  • 500 gram gerookte worst of bak gewone worsten van de slager in de pan
  • 125 ml volle melk
  • 2 eetlepels boter

Stamppot met boerenkool maken

Boerenkoolstamppot

  1. Schil de aardappelen en ajuinen en snijdt in stukken.
  2. Was de boerenkool bladeren.
  3. Neem een 3 literse pot, doe hierin het laurierblad, de aardappelen, uien en boerenkool en net genoeg water tot alles onder staat. Voeg een flink snuifje zout toe.
  4. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pot een 25 tal minuten zachtjes sudderen.
  5. Stoom ondertussen de rookworst zoals aangegeven op de verpakking of bak
    je lievelingsworst volgens de aanwijzingen van uw slager. Snijdt daarna in schijfjes.
  6. Giet het kookwater van de aardappelen en de groenten weg, verwijder het laurierblad en pureer wat overblijft met de melk en de boter.
    Stamp eerst fijn of pureer eerst zonder melk en voeg dan naar wens meer melk toe.
  7. Roer de hete, gesneden gerookte worst in de puree.

Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer deze boerenkoolstamppot met mosterd.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!