• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Bruine Bonensoep

Zeer makkelijk en lekker bruine bonensoep recept zodat jij goedkoop en met wat extra brood een voedzame maaltijd uit 1 pot kan serveren.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Bruine Bonensoep

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk en lekker bruine bonensoep recept zodat jij goedkoop en met wat extra brood een voedzame maaltijd uit 1 pot kan serveren.

Klaar in minder dan 1 uur en super voedzaam met spek, wortel, sjalotten en prei.

Deze bonensoep is niet alleen lekker, maar is zeer voedzaam en werd bij mijn grootmoeder geserveerd met brood als een volle maaltijd tijdens de koude winterdagen. Je kan voor een snelle soep de bonen na 15 minuten sudderen al pureren. Je kan ook de helft van de soep in een kom pureren met een staafmixer en terug bij de soeppot doen.

Klaar in minder dan 1 uur, 4.5 sterren recept gebaseerd op 3 recensies.

Bruine bonensoep recept

  • 150 gram gerookt spek, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 5 fijngesneden sjalotten
  • 1 grote wortel, in blokjes gesneden
  • wit van 1 grote prei, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel gemalen paprikapoeder
  • 3 blikjes van ongeveer 1 pond bruine bonen, afspoelen en laat uitlekken
  • 375ml tomatenpuree
  • 750ml bouillon
  • 2 laurierbladen
  • zout, peper en worcestersaus (sojasaus of ketjap manis) naar smaak
  • voor de garnering: gehakte bleekselderblaadjes

Bruine bonensoep maken

Bruine Bonensoep

  1. Neem een grote soeppot en bak hierin het spek aan in de boter.
  2. Voeg de sjalotten, wortel, prei en het paprikapoeder toe, meng goed en laat even stoven tot het aroma vrijkomt.
  3. Voeg nu de bonen, de tomatenpuree, de bouillon en de laurierbladeren toe en breng de soep aan de kook.
  4. Draai het vuur lager en laat gedurende 30 minuten sudderen.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout, peper en worcestersaus (sojasaus of ketjap manis).

Voeg de bleekselder bladeren toe en serveer de bruine bonensoep direct of laat de blaadjes 5 minuten trekken voor het opdienen.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!