Lekkere preischotel met gehakt maken doe je met dit snel en makkelijk recept zodat ook drukbezette mensen met weinig tijd kunnen genieten van vers gekookte gerechten.
Serveert heerlijk met aardappelpuree, pasta of rijst. Zet alvast ook een potje zure room, yoghurt of platte kaas bij op tafel als snel dipsausje.
Handige tip voor drukke chefs: maak een dubbele portie en vries wat teveel is in, zonder de crème fraîche noch enig ander zuivelproduct, zodat het makkelijk en goed bewaart voor als je nog eens weinig tijd hebt.
Recept preischotel met gehakt
- 1 prei
- 500 gram gehakt
- 2 middelgrote uien
- 250ml bouillon
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olie
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel rode paprikapoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel zout
- crème fraîche of vette yoghurt of mascarpone of vette platte kaas
Preischotel maken
- Hak de ui fijn en bak op een laag vuur aan in de boter gemengd met de olie.
- Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe: roer goed om en bak tot het gehakt lichtjes bruin kleurt.
- Was ondertussen de prei en snijd in kleine schijfjes.
- Zet het vuur lager en voeg de prei, mosterd, tomatenpuree, bouillon, een beetje zout (pas de smaak na het sudderen verder aan, want prei is van zichzelf reeds een beetje zout en je weet bovendien niet hoeveel zout je slager al in het vlees heeft gedaan) en het paprikapoeder toe.
- Laat de prei met het gehakt op een laag vuur verder sudderen voor ongeveer 15 minuten en roer regelmatig om.
Een reactie achterlaten