• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Wortelsoep Recept

Onbeschrijfelijk lekker en zeer makkelijk wortelsoep recept uit Thailand zodat je zonder veel werk noch inspanning lekkere oosterse smaken kan serveren op je bord.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...>>Wortelsoep Recept

1 Reactie

Onbeschrijfelijk lekker en zeer makkelijk wortelsoep recept uit Thailand zodat je zonder veel werk noch inspanning lekkere oosterse smaken kan serveren op je bord.

Geniet van dit pittig warm wortelsoep recept uit exotisch Thailand.

Duidelijk niet grootmoeders wortelsoep: dit recept is rijk en exotisch, en de geur van warme kerrie kan je keuken urenlang vullen.

Gebruik nooit kokosmelk uit blik, dat smaakt gewoon naar… blik! Best is verse kokosmelk te kopen of zelf te maken van geraspte kokos. Poedervorm wil ook nog lukken, wel op de verpakking lezen dat er geen suiker of andere smaakstoffen zijn aan toegevoegd, anders verknoeit het de soep.

Als kokosvervanger zijn we een grote liefhebber van vers gemaakte cashewnotenmelk: 25 gram rauwe cashewnoten weken voor 1 uur in water, goed afspoelen, aanlengen tot 250 ml met water en 1 minuut of langer mixen in een klein blendertje tot er geen notenstukjes meer te vinden zijn. Bijna zo lekker als verse kokosnoot en zeker smaakvoller dan kokos uit een conservenblik.

Thaise wortelsoep recept

  • 1/2 kilo wortelen, dun gesneden
  • 750ml tot 1l groentebouillon
  • 1/4 de tot 1 klein rood pepertje (als je pikant gewoon bent…naar smaak!)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 cm verse gember: fijngehakt of geraspt
  • 250 ml kokosmelk (+ indien gewenst extra voor het serveren)
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels sinaasappelsap = sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 eetlepels biologische pindakaas
  • fijngesneden muntblaadjes, korianderblaadjes of bieslook
  • 1 eetlepel (koolzaad) olie

Wortelsoep met gember maken

Wortelsoep Recept

  1. Verwarm de olie in een soeppot met dikke bodem. Voeg de kerriepoeder, het pepertje en de kurkuma toe, wacht even tot het aroma vrijkomt en voeg dan de ui toe. Roer en bak op een middelhoog vuur.
  2. Voeg na vijf minuten de gember en de wortelen toe en roer om. Laat even sudderen tot het aroma van de gember vrijkomt.
  3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat koken tot de wortelen zacht zijn (ongeveer 20 tot 25 minuten). Zorg ervoor dat de wortelen altijd juist bedekt zijn met bouillon en niet uitdrogen (voeg meer bouillon toe indien nodig, maar verdrink ze niet in de bouillon).
  5. Van zodra je de wortelen makkelijk met een houten lepel kan breken, haal je de pot van het vuur en roer je er de pindakaas onder.
  6. Laat een 5tal minuten afkoelen en pureer in de keukenrobot of met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Voeg dan de kokosmelk, het sinaasappelsap en het limoensap toe en mix opnieuw.
  8. Als de wortelsoep te dik is, voeg je meer bouillon en/of sinaasappelsap toe.
  9. Warm indien nodig opnieuw op en serveer in borden. Giet er een scheut kokosmelk over zoals op de foto en garneer met groen van muntblaadjes, koriander of bieslook.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Joyce Kapeta zegt

    februari 1, 2015 at 12:31 pm

    deliceuse :) !!

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!