• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Thaise pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel en uiterst lekker pompoensoep recept? Maak dan deze pittige Thaise pompoensoep: helemaal vegetarisch, dus lekker en gezond.

U bent hier: OnsKookboek.be>>127 lekkere soep recepten!>>Thaise pompoensoep

1 Reactie

Op zoek naar een makkelijk, snel en uiterst lekker pompoensoep recept? Maak dan deze pittige Thaise pompoensoep: helemaal vegetarisch, dus lekker en gezond.

Gebruik indien mogelijk verse kokosmelk of zelf gemaakt uit poeder of uit droge kokos. Kokos uit blik kan ook, maar wij houden gewoon niet van deze smaak. Wat ook lekker is, is cashewnotenmelk: week 40 gram rauwe cashewnoten 1 uur
in water, spoel en doe in een blendertje. Leng aan met water tot 400 ml en laat het blendertje minstens 1 minuut mixen, zodat er geen zichtbare stukjes noot meer te vinden zijn in de notenmelk.

Paleo pompoensoep
Hoe maak je elke pompoensoep lekker en gezond paleo?!

Je kan natuurlijk ook gewone melk gebruiken, wat echter niet de beste smaakmaker is in deze soep.

Ingrediënten van ons Thaise pompoensoep recept

  • 1 pompoen van 1 kg of 2 pompoenen van een halve kilogram
  • olijfolie (ongeveer 1 theelepel)
  • 1 soeplepel notenolie of boter (zonder de boter is dit recept volledig vegetarisch als je ook een vegetarische curry pasta gebruikt)
  • zout naar smaak
  • Pompoensoep Piet Huysentruyt
    Piet’s Pompoensoep met Piet’s geheim ingrediënt dat ook jij in huis hebt: lekker!

    1 fijn gesnipperde ui

  • 2.5 cm verse gemberwortel, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 2 soeplepels Thaise currypasta
  • ongeveer 400 ml kokosmelk of cashewnotenmelk
  • 1 liter zelf gemaakte groentebouillon (of snel 1 liter water en 2 blokjes biologische instant groentebouillon)
  • fijngehakte verse koriander blaadjes naar smaak indien gewenst

Hoe Thaise pompoensoep zelf maken

Thaise pompoensoepMakkelijk recept om 2.5 liter Thaise pompoensoep te maken.

  1. Oven voorverwarmen tot 200 graden.
  2. Pompoen of pompoenen halveren en met een soeplepel de pompoen zaden verwijderen (of wassen en roosteren naast de pompoen in de oven). Besprenkel de binnenzijde van de pompoen met zout.
  3. Oven bakplaat met bakpapier bedekken en insmeren met de olijfolie.
  4. Plaats de pompoenen met de gesneden kant op het bakpapier en laat een 45 tal minuten in de oven roosteren. Je kan voelen dat de pompoen gaar is wanneer je gemakkelijk met een mes doorheen de schil in het pompoenvlees kan snijden.
  5. Verwijder de pompoenen uit de oven en laat volledig afkoelen.
  6. Smelt ondertussen de boter in een pan.
  7. Voeg de ui en gember toe en laat een 10 tal minuten op een laag vuur sudderen tot de ui glazig en zacht is.
  8. Voeg nu de knoflook toe en laat nog 1 minuut verder sudderen. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt! (haal onmiddellijk van het vuur als de knoflook toch zou beginnen te bruinen en voeg water toe).
  9. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk en 1 soeplepel currypasta toe en laat koken.
  10. Wanneer de pompoen voldoende is afgekoeld, schep je het vruchtvlees uit de pompoen en voeg het toe aan de bouillon.
  11. Laat de pompoensoep 10 minuten sudderen en pureer met de hand mixer.
  12. Proef en voeg indien naar smaak meer zout en meer Thaise currypasta toe.

Serveer deze pompoensoep indien gewenst met koriander en geroosterde pompoenzaden.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!