• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Luxe Gehaktbrood met Bier – Écht comfort food!

Heb je dit gehaktbrood met bier al geproefd? Écht een absolute topper! Zowel bij de patatten als warm bij je boterham met kriekskes of koud met mosterd... Hmmm!

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Luxe Gehaktbrood met Bier – Écht comfort food!

Laat een Reactie achter

Heb je dit gehaktbrood met bier al geproefd? Écht een absolute topper! Zowel bij de patatten als warm bij je boterham met kriekskes of koud met mosterd… Hmmm!

Geniet van dit makkelijk en zeer lekker gehaktbrood recept met bier… Zodat je met weinig werk en bijna geen afwas je restjes brood kan verwerken in een heerlijk vleesgerecht.

Gehaktbrood recept

Tips om gehaktbrood nog lekkerder te maken

Gehaktballen met krieken
Lekker genieten van warme frikadellen met krieken op een koude winterdag of gezellige kermisdag.

1) In plaats van simpelweg gemengd gehakt te verwerken, gebruiken we gewoon rundsgehakt… Maar we mengen hierdoor chorizo:

  • voor het extra vet en
  • voor de extra pikante smaak. We leggen bovenop nog enkele reepjes spek voor meer smaak en vet. Wil je goedkoper werken, vervang dan de chorizo met spek, cayennepeper en paprikakruiden.

2) Wat ligt aan de basis van brood? Graan! Wat ligt aan de basis van bier? Ook graan. Ok, andere graansoort, maar we blijven in de buurt :-) We voegen wat La Trappe Quadruple abdijbier toe. Dit is een amberkleurig luxebier van 10 graden alcohol. Gerijpt in eiken vaten met een licht zoete, licht bittere smaak. Luxe bier maakt luxe gehaktbrood! Let op: kies voor een bier dat niet superbitter is! Want anders zal na lang garen de bittere smaak in gans je gerecht terug te vinden zijn.

3) In plaats van paneermeel: gebruiken we voor extra meer smaak brood met zoveel mogelijk verschillende granen. Steeds je wat oud brood over hebt, vries je het in tot je genoeg restjes hebt om er je eigen paneermeel van te maken.

4) Door het gehakt niet voor te bakken, spaar je wat afwas en extra werk uit, want je moet bij de pan blijven om het vlees aan alle kanten bruin te bakken. Het voordeel van de pan is dan weer dat je met het braadvocht een lekkere saus kan maken.

Recept gehaktbrood

Hoe Lekker Luxe Gehaktbrood maken

https://www.onskookboek.be
Heb je dit gehaktbrood met bier al geproefd? Écht een absolute topper! Zowel bij de patatten als warm bij je boterham met kriekskes of koud met mosterd... Hmmm!
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 25 minutes mins
Kook Tijd 45 minutes mins
Totaal 1 hour hr 10 minutes mins
Gerecht Vlees
Keuken Belgie
Servings 4

Ingrediënten

  • 150 gram chorizoworst
  • 450 gram gehakt van het rund
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ajuin
  • 1 ei van de biologische kwekers of tuinders
  • een 4tal sneden oud brood of beschuiten of paneermeel
  • een broodvorm of cakevorm en boter of olie om in te vetten
  • 75 to t 150 ml La Trappe Quadruple trapistenbier
  • enkele sneedjes spek
  • 2 eetlepels poeder van koriander
  • 1 eetlepel poeder van chili
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Snijd de knoflookteentjes fijn en plet ze.
  • Snijd de ajuin uiterst fijn.
  • Snijd ook de chorizoworst zo fijn mogelijk of gebruik een cutter of blendertje.
  • Toast het oude brood in een pan, cutter het fijn of verkruimel met je handen en toast opnieuw in de pan.
  • Neem een kom en meng er het gehakt met de chorizo, het verkruimelde brood (beschuiten of paneermeel), de eieren en de kruiden in. Meng er als laatste het bier door en voeg indien nodig meer verkruimeld brood, beschuit of paneermeel aan toe. Of voeg meer bier als het mengsel te droog aanvoelt.
  • Vet een klein broodblik in met boter en druk er het vleesmengsel in. Leg er wat spekreepjes bovenop.
  • Zet het bakblik in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 175 graden en laat het gehaktbrood ruim een 45tal minuten garen. Serveer de rest van het bier bij de maaltijd.
Keyword Gehakt
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!