Snel, makkelijk en zoveel beter dan uit de winkel: lekker lookboter recept voor op brood, champignons, gegrilde garnalen, gestoomde groenten, gebakken aardappelen en steak.
Piet Huysentruyt voegt in zijn kruidenboter en lookboter recepten naar smaak pastis likeur toe. Wij doen dit niet, kwestie van zuinig om te gaan met alcohol.
Gebruik jij ook pastis of andere ingrediënten in je zelfgemaakte kruidenboter?
Laat het dan weten in een reactie.
Lookboter ingrediënten
- 100 gram boter
- 1 takje krulpeterselie
- 2 knoflookteentjes
- peper
- zout
Snel en makkelijk lookboter recept
- Laat de boter zacht worden in een kom op kamertemperatuur.
- Plet de knoflookteentjes of hak ze uiterst fijn en voeg toe bij de boter.
- Hak de peterselie fijn en voeg toe aan kom. Maak je een grote hoeveelheid om te bewaren, pers dan het water uit de fijngehakte peterselie (met de hand of in een neteldoek of propere handdoek (die daarna mooi groen zal gekleurd zijn…) alvorens de peterselie bij de boter te voegen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en meng alles door mekaar. Proef opnieuw en voeg indien nodig meer peper en zout toe.
- Leg de lookboter op een vel boterpapier of op een vel plastiekfolie en rol op tot een worst. Laat opstijven in de ijskast.
Een reactie achterlaten