Makkelijk recept om zelf kruidenboter te maken, zodat je niet naar de winkel moet, gezond kan genieten zonder bewaarstoffen en vers gemaakt smaakt het bovendien meer lekker.
Deze boter bewaart 2 weken in de ijskast en kan langer bewaard worden in de diepvries, vooraf in ringen/porties gesneden van gewenste grootte.
Lekker bij verse erwtjes, gegrild vlees, gevogelte, gestoomde groenten, aardappelen, schaal en schelpdieren: gewoon een klontje boter smelten op de warme ingrediënten en je kan snel en lekker smullen. Natuurlijk ook lekker om op krokant (getoast) brood te smeren.
Recept kruidenboter
- 150 gram gezouten boter
- 2,5 gram verse bieslook
- 2,5 gram verse basilicum
- 2,5 gram verse peterselie
- 2 grote teentjes knoflook
- 1 grote snuif peper
Zelf kruidenboter maken
- Snijd de boter in stukjes en doe ze in een kom.
- Snijd de verse kruiden zeer fijn en plet de knoflook – gebruik indien gewenst een kleine keukenrobot, koffiemolen of kleine alles blender of een hakmes, maar fijnsnijden met een zeer scherp mes geniet de voorkeur – en doe de verse kruiden bij in de kom.
- Kruid met flink wat peper en meng alles met een vork door elkaar totdat je een homogene bereiding bekomt.
- Leg de boter op een vel plasticfolie, vorm een rol en sluit goed af.
Laat de kruidenboter minstens 1 uur rusten in de ijskast alvorens er verder gebruik van te maken.
Een reactie achterlaten