Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Marokkaanse koekjes

September 10, 2013 door Ons Kookboek

Lekker smullen van traditionele Marokkaanse Ghoriba Behla koekjes met makkelijk te vinden ingrediënten zoals amandelen en sesamzaadjes.

Ghoriba is het Marokkaanse woord voor koekjes: ronde deegballetjes die wat worden platgedrukt en dan gebakken. Behla zou je misschien kunnen vertalen als "oubollig": het verwijst naar de klassieke, eenvoudige ingrediënten voor de koekjes: bloem, suiker en ranzige boter. Ondertussen vind je ze met meer variaties zoals extra sesamzaadjes of zeste van citroen.

In plaats van boter kan je voor deze koekjes ook het gelijke gewicht aan olijfolie gebruiken. Natuurlijk is de smaak anders dan met boter, maar wel een leuke vervanger voor mensen die graag zo weinig mogelijk dierlijke vetten consumeren. Zorg er wel voor dat de olijfolie kan verhit worden tot 170 graden of speel veilig en gebruik notenolie of arachideolie.

Er wordt geen water noch eieren toegevoegd in dit recept, dus hard en lang kneden is de enige manier om een samenhangend deeg te maken.

Maak het koekjesdeeg best 1 dag op voorhand of maak het ‘s morgens en bak ze pas ‘s avonds als je graag koekjes met veel barstjes wil.

Marokkaanse koekjes recept voor 30 koekjes

  • 500 gram (patisserie)bloem
  • 125 gram fijn gemalen amandelen
  • 125 gram sesamzaadjes
  • 125 gram poedersuiker
  • 125 gram gesmolten boter
  • 10 gram bakpoeder
  • indien gewenst voor de garnering: kaneelpoeder

Marokkaanse koekjes maken

Marokkaanse Koekjes

  1. Kneed alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar tot een koekjesdeeg. Kneden, kneden en blijven kneden tot de bloem alle boter goed heeft opgenomen. Je kan er flink tegenaan gaan op je werkvlak door als het ware de bloem en de poedersuiker "in de boter te kloppen".
  2. Zet indien nodig enkele uren in de ijskast en werk later verder.
  3. Rol een bolletje deeg met je handen: de bodem ietwat plat en de top ietwat rond, een koekje met een diameter van ongeveer 5 cm.
  4. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier, zet in het midden van de oven en gril voor 5 tot 7 minuten. Zet dan de temperatuur op 170° C en bak de koekjes tot ze goudbruin zijn (opnieuw 5 tot 7 minuten).

Strooi er indien gewenst wat kaneelpoeder over. Serveer deze Marokkaanse koekjes met koffie of met thee gezet met verse muntblaadjes.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Witloof stoven
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer