Zeer makkelijk recept voor groene asperges met zalm zodat je in 15 minuten lekkere groenten kan serveren.
Zorg er wel voor dat je de zalm serveert op een bord bij kamertemperatuur… Want zalm direct uit de ijskast op je bord heeft veel minder smaak.
TIP: Haal de zalm uit de koelkast nadat je de asperges uit de oven hebt gehaald. Wikkel dan de zalm rondom de warme groenten, zodat de vis door de groenten wordt opgewarmd.

Vergeleken met witte asperges is de smaak van de groene iets krachtiger. De stelen zijn algemeen gesproken ook iets malser dan de witte.
Groene asperges worden het ganse jaar aangevoerd uit Duitsland, Nederland, Engeland, Noord en Zuid Amerika.

Asperges met Zalm - Genieten in 15 minuten
Ingrediënten
- 1 bussel groene asperges ongeveer 20 stengels: voeten afgebroken
- 20 plakjes dun gesneden gerookte zalm voor elke asperge 1 plakje zalm: 120 tot 180 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje zeezout of rotszout
- zwarte peper van de molen
- 1 eetlepel versgehakte rozemarijn blaadjes
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
- Leg de asperges op een met folie beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Strooi er zout, peper en rozemarijn over en zet in de oven tot ze gaar zijn en bruin beginnen te worden rond de randen (10 minuten).
- Neem uit de oven en leg op een andere bakplaat om af te koelen.
- Wikkel rond elke afgekoelde aspergestengel een net uit de ijskast genomen plakje gerookte zalm of serveer de op kamer temperatuur gebrachte zalm er gewoon naast.
Een reactie achterlaten