• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten

Wist je dat zalm met asperges: 'n perfecte combinatie maakt? Bovendien kan je dit recept het ganse jaar klaarmaken en het staat in een mum van tijd bij op tafel

U bent hier: OnsKookboek.be>>Lente Recepten>>Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept voor groene asperges met zalm zodat je in 15 minuten lekkere groenten kan serveren.

Zorg er wel voor dat je de zalm serveert op een bord bij kamertemperatuur… Want zalm direct uit de ijskast op je bord heeft veel minder smaak.

TIP: Haal de zalm uit de koelkast nadat je de asperges uit de oven hebt gehaald. Wikkel dan de zalm rondom de warme groenten, zodat de vis door de groenten wordt opgewarmd.

Asperges met Zalm

Asperges a la Flamande
Makkelijk en lekker genieten van asperges a la Flamande…

Vergeleken met witte asperges is de smaak van de groene iets krachtiger. De stelen zijn algemeen gesproken ook iets malser dan de witte.

Groene asperges worden het ganse jaar aangevoerd uit Duitsland, Nederland, Engeland, Noord en Zuid Amerika.

Asperges met Zalm - Genieten in 15 minuten

https://www.onskookboek.be
Wist je dat zalm met asperges: 'n perfecte combinatie maakt? Bovendien kan je dit recept het ganse jaar klaarmaken en het staat in een mum van tijd bij op tafel
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 10 mins
Totaal 15 mins
Gerecht Bijgerecht
Keuken Snel
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 bussel groene asperges ongeveer 20 stengels: voeten afgebroken
  • 20 plakjes dun gesneden gerookte zalm voor elke asperge 1 plakje zalm: 120 tot 180 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje zeezout of rotszout
  • zwarte peper van de molen
  • 1 eetlepel versgehakte rozemarijn blaadjes

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  • Leg de asperges op een met folie beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Strooi er zout, peper en rozemarijn over en zet in de oven tot ze gaar zijn en bruin beginnen te worden rond de randen (10 minuten).
  • Neem uit de oven en leg op een andere bakplaat om af te koelen.
  • Wikkel rond elke afgekoelde aspergestengel een net uit de ijskast genomen plakje gerookte zalm of serveer de op kamer temperatuur gebrachte zalm er gewoon naast.
Keyword Makkelijke Recepten, Oven
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Lente Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten
  • Brood Bakken: Grootmoeder’s Wit + 7x Bruin + 3x Jeroen Meus
  • Topfavoriet! Asperges a la Flamande – Puur genieten van Belgische kwaliteit
  • Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2022! Eenvoudig, klassiek
  • Simpel snel Bananen Smoothie – fris Genieten op hete dagen!
  • Je 5 beste Aardappelsalades van Jamie Oliver tot Jeroen Meus

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Volg Ons Op…

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!