Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Asperges op Vlaamse wijze

November 12, 2013 door Ons Kookboek

Zeer makkelijk recept om asperges op Vlaamse wijze te maken zodat je zeer snel van lekkere asperges als bijgerecht zal genieten, met tips om asperges te schillen.

Kook, pureer, serveer… Kook de asperges, pureer hard gekookte eieren en serveer met gesmolten boter: makkelijk, snel en vooral heel lekker.

Deze asperges smaken nog beter wanneer je onder de saus nootmuskaat en citroenzuur mengt naar smaak.

Asperges recept

  • 20 verse, Vlaamse witte asperges, 5 tot 6 per persoon
  • 4 hardgekookte eieren
  • 160 gram melkerijboter
  • 1/2 bundel verse peterselie
  • 8 eetlepels water
  • peper en zout naar smaak

Asperges schillen

  1. Zorg dat je in een goede ontspannen houding staat.
  2. Plaats de asperges voor jezelf met de kop van de stelen naar je toe en de voet weg van jezelf
  3. Leg een dunschillertje plat op de asperges alvorens ze te schillen
  4. Breek indien nodig het taaie einde van de voet af: asperges hebben de neiging te breken met een knakkend geluid en dan nog wel precies op de plek waar de voet te taai wordt om snel te bereiden. Makkelijk dus om net genoeg van de steel te breken.

Asperges bereiden

Asperges op Vlaamse Wijze

  1. Breng water met zout aan de kook.
  2. Breek de houterige voet van de asperge af, schil de stelen en leg ze in koud water.
  3. Doe de asperges in het gezouten kokende water met de punt van de stelen naar boven. Houd het water aan de kook.
  4. Hak de verse peterselie met een mes fijn en zet apart.
  5. Haal de dooiers uit de eieren, hak beide met een scherp mes fijn en zet in een ander kommetje apart.
  6. Doe het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes
  7. Doe de boter en het water in een klein potje, kruid met zout en peper en laat onder voortdurend roeren opkoken totdat de saus gebonden is.
  8. Haal het potje van het vuur en doe er net voor het serveren de gehakte eieren en de peterselie bij.
  9. Voel of de asperges gaar zijn door erin te prikken (10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe dik de groente is).
  10. Van zodra ze gaar zijn, haal je de stelen direct uit de kookpot en dien je de asperges op met de botersaus.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Aurora Lallemand says

    May 24, 2014 at 10:29 am

    Asperges op Vlaamse wijze

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer